Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
9°C
ČET.
21°C
12°C
Oceni objavo

Primusovih 10 z ABBO

Niste vedeli? Zbor, ki je svojo kariero začel kot mladinski cerkveni zbor pod vodstvom Tima Ribiča, si kasneje nadel ime Mešani pevski zbor Sv. Martin, trenutno pa deluje pod imenom Primus, letos praznuje že 10 let! Po naših izračunih je za nami že okrog 20 večjih koncertov, prav toliko intenzivnih vaj, pa na stotine fotografij in posnetkov, novih poznanstev in prijateljstev, piknikov, večernih druženj... nešteto lepih spominov. In kako bi lahko drugače obeležili takšno obletnico kot le tako, kot najbolje znamo - s petjem.
 V začetku letošnjega leta nas je naš zborovodja Primož navdušil z idejo, da zapojemo pesmi skupine Abba. Na začetku smo jih nekateri poznali zelo dobro, drugi so bolj poznali film Mamma Mia, evrovizijski navdušenci pa pesem Waterloo. Danes? Danes smo vsi pravi eksperti za Abbo, tudi nas je prevzela abbamanija in tako smo v maju izvedli koncert njihovih največjih uspešnic. Primož se je ponovno izkazal in pripravil priredbe 11-ih pesmi. Tokrat smo peli tudi pet glasno, na odru pa se nam je pridružila skupina Nova pot. Zapeli smo v Koreni in Dupleku ter našteli več kot 500 poslušalcev. 


Zdaj razmišljamo - kako naprej? Kako še preseči sebe in vse, kar smo do sedaj ustvarili? Pravzaprav trenutno, pod še vedno močnim vtisom odlično izpeljanih zadnjih koncertih in mnogih pohvalah, ki so jih izrekli obiskovalci, težko sploh razmišljamo o tem. Vemo pa, da si takšna okrogla obletnica zbora, v katerem se družimo ljubiteljski pevci in hkrati veliki prijatelji, zasluži še kakšen dogodek več. Zato nas spremljajte in ne zamudite našega naslednjega projekta... ne bo vam žal! 

za KUD Sv. Martin, Nina Gornik 

Oglejte si tudi