Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Prepoved premika čebelnjakov oziroma čebeljih družin

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, na podlagi drugega odstavka 77. člena Zakona o veterinarskih merilih skladnosti (Uradni list RS, št. 93/2005 in ZdZPVHWR, 90/2012, v nadaljevanju ZVMS), izdaja po uradni dolžnosti stranki v postopku - imetnikom čebel v katastrskih občinah (KO): Miklavž na Dravskem polju, Zgornji Duplek, Loka pri Rošnji, Skoke, Rogoza, Dobrava, Dogoše, ter izvajalcu koncesijskih storitev zdravstvenega varstva čebel Veterinarska fakulteta, Nacionalni veterinarski inštitut, Enota Maribor - Ptuj, šentiljska cesta 109, 2000 Maribor, v upravni zadevi ugotavljanja, preprečevanja in zatiranja hude gnilobe čebelje zalege, naslednjo

ODLOČBO

1. Zaradi ugotovitve hude gnilobe čebelje zalege z žariščem v okuženem čebelnjaku v KO Miklavž na Dravskem polju, na lokaciji Miklavž, se odreja:

a) prepoved premika čebelnjakov oziroma čebeljih družin postavljenih v katastrskih občinah (KO): Miklavž na Dravskem polju, Zgornji Duplek, Loka pri Rošnji, Skoke, Rogoza, Dobrava, Dogoše, ki so okoli okuženega čebelnjaka v polmeru treh kilometrov oziroma v preletni razdalji, glede na konfiguracijo zemljišča.
Rok izvršitve: ob vročitvi odločbe.
b) klinični pregled vseh čebelnjakov, ki ga opravi Veterinarska fakulteta, Nacionalni veterinarski inštitut, Enota Maribor - Ptuj, lastniki čebelnjakov pa so dolžni sodelovati.
Rok izvršitve: do vključno 30.09.2019.

2. Stroški preiskav bremenijo proračun Republike Slovenije.

3. Pritožba zoper odločbo ne zadrži izvršitve odrejenih ukrepov.

Prepoved premika čebelnjakov oziroma čebeljih družin:
Odločba(169 KB)

Oglejte si tudi