Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
7°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

V Soteski so na ogled stara vozila

Potrebujete namig za nedeljski izlet, ki bo zanimiv za vso družino? V Soteski je v okviru Tehniškega muzeja Slovenije deponirana velika količina starih vozil, ki si jih lahko ogledate vsako nedeljo in praznik med 13. in 18. uro. Vozila so del zbirke Tehniškega muzeja, vendar svojega mesta še niso našla v stalnih zbirkah. Vprežna vozila, ki so deponiranja v Soteski in se jih tam nabira vedno več, predstavljajo jedro bodoče zbirke o cestnem prometu v Sloveniji, med drugimi pa boste v Soteski našli tudi lojtrni voz, odprto kočijo, koleslje, zapravljivčke, sani, gasilske črpalke, pa tudi Zastavo 750 in 850, Citroen GS ter Mercedes 320. Zbirka se ves čas spreminja in dopolnjuje, zato boste ob vsakem obisku opazili kaj novega.
Izlet lahko nadaljujete do razvalin starega dvorca Soteska, ki ležijo na desnem bregu Krke, in do župnijske cerkve sv. Erazma nad njimi. Malo stran pa stoji tudi Hudičev turn, ki skriva srhljivo srednjeveško zgodbo, o kateri se lahko poučite na poti.
Čudoviti gozdovi, poučno popotovanje po zgodovini gradu in slovenskega prometa, pa tudi prijetno rekreativen sprehod so nedvomno prava odločitev za nedeljsko popoldne. Več o Muzeju starih avtomobilov izveste tukaj, nekaj informacij o gradu in Hudičevem turnu pa na spletni strani Občine Dolenjske Toplice.

Oglejte si tudi