Logo MojaObčina.si

Dolenjske Toplice

DANES
4°C
-7°C
JUTRI
6°C
-8°C
2650

Topliška noč 2017

Mesec julij je v Dolenjskih Toplicah tradicionalno rezerviran za prireditve ob občinskem prazniku Občine Dolenjske Toplice. Dogajanje bo letos potekalo skoraj cel mesec, začelo se je že včeraj, 5. julija 2017, in bo trajalo vse do 30. julija.
Danes so se pohodniki podali na stene Svete Ane, že jutri zvečer pa bo ploščad KKC razvnel rock večer s skupinama MRFY in Bel Kachon. Na programu se bo kar trlo športnih, likovnih, gledaliških in glasbenih dogodkov, med njimi pa velja omeniti Teniški turnir za pokal župana Občine Dolenjske Toplice, ki bo potekal v sredo, 15. julija, pa slavnostno sejo Občinskega sveta 20. julija, gasilsko veselico PGD Podturn v soboto, 29. julija, pa Ribiški piknik pri kozolcu Podhoščan v nedeljo, 30. julija, s čimer se bo dogajanje sklenilo. Ogledali si boste lahko film Srečno Kekec v letnem kinu, si privoščili branje v parku, darovali kri, poskrbljeno pa bo tudi za najmlajše, ki bodo lahko ustvarjali žabice iz papirja. 
Vrhunec dogajanja pa bo zagotovo Topliška noč 2017, ki se bo zgodila v soboto, 22. julija, in bo v en dan strnila ogromno privlačnega dogajanja. Odličen bo "golaž treh županov", ki ga bodo ob 14. uri začeli kuhati pred šotorom na Zdraviliškem trgu, pokusili pa boste lahko tudi pražen krompir, saj se bo ob 16. uri predstavilo Društvo za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi. Ob 17. uri si boste lahko ogledali parado motorjev starodobnikov, za njo pa bo sledila povorka društev, ki delujejo na območju občine. Župan ne bo pokrbel le za golaž, ampak tudi za pivo, saj ob 18. uri sledi degustacija županovega piva. Večer pa bodo sklenili folkloristi in Ansambel Poljanšek.

Zanimiv in doživetij poln julij se obeta. Več o programu si lahko preberete tukaj.
Vabljeni!

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!