Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

DANES
28°C
15°C
JUTRI
31°C
14°C
Deli

Ste zamudili praktične delavnice o energetski sanaciji in gradnji energetsko varčnih stavb?

Vsem, ki se niste mogli udeležiti delavnic in svetovalnic na temo energetske sanacije hiš, ponujamo priložnost, da se z znanjem in izkušnjami o pravilnem pristopu, ekonomski upravičenosti in strokovnih podlagah seznanite prek 14-tih prispevkov, objavljenih na spletni strani inoveinure.inoveks.si/strokovno.


Praktično naravnana vsebina prispevkov je bila pripravljena v okviru operacije in.OVE.in.URE, ki jo izvaja Inštitut za obnovljive vire energije in učinkovito rabo energije Inoveks iz Ivančne Gorice skupaj s petimi partnerji. Prispevki sledijo namenu in ciljem operacije - informiranja in ozaveščanja javnosti o priložnostih in potencialu učinkovite rabe energije (URE) in obnovljivih virov energije (OVE) za sonaravni razvoj.

 

Do sedaj je bilo izpeljanih 9 brezplačnih strokovnih in praktičnih delavnic v Žužemberku, Dolenjskih Toplicah, Ivančni Gorici in Trebnjem. Zadnja, deseta brezplačna delavnica z naslovom Kako energetsko sanirati in graditi stavbe, bo izpeljana v Ivančni Gorici v petek, 27. septembra, ob 18.-i uri v sejni sobi Občine Ivančna Gorica.

 

Tekom delavnic smo ozaveščali javnost o potencialu OVE in URE in prikazali, kako se lahko z racionalnejšim ravnanjem posameznika in družbe pripomore k zmanjšanju končne rabe energije stavb. Vsebine preteklih delavnic so v razširjeni obliki predstavljene skozi 14 strokovnih prispevkov na spletni strani operacije in.OVE.in.URE na naslovu inoveinure.inoveks.si in spletni strani prijavitelja inoveks.si z naslednjimi naslovi:

 

1. Kako se pravilno lotiti energetske sanacije energijsko zelo potratne hiše?

2. Kako se pravilno lotiti energetske sanacije tipične stanovanjske hiše?

3. Kaj je toplotno ugodje in kako vpliva na rabo energije v stavbah?

4. Emisije iz prometa in električna mobilnost v osebnem prometu v Republiki Sloveniji

5. Kako deluje toplotna črpalka?

6. Razdelitev toplotnih črpalk glede na vir toplote

7. Zamenjava kotla s toplotno črpalko v energetsko sanirani hiši

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi