Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Ste zamudili praktične delavnice o energetski sanaciji in gradnji energetsko varčnih stavb?

Vsem, ki se niste mogli udeležiti delavnic in svetovalnic na temo energetske sanacije hiš, ponujamo priložnost, da se z znanjem in izkušnjami o pravilnem pristopu, ekonomski upravičenosti in strokovnih podlagah seznanite prek 14-tih prispevkov, objavljenih na spletni strani inoveinure.inoveks.si/strokovno.

Praktično naravnana vsebina prispevkov je bila pripravljena v okviru operacije in.OVE.in.URE, ki jo izvaja Inštitut za obnovljive vire energije in učinkovito rabo energije Inoveks iz Ivančne Gorice skupaj s petimi partnerji. Prispevki sledijo namenu in ciljem operacije - informiranja in ozaveščanja javnosti o priložnostih in potencialu učinkovite rabe energije (URE) in obnovljivih virov energije (OVE) za sonaravni razvoj.

 

Do sedaj je bilo izpeljanih 9 brezplačnih strokovnih in praktičnih delavnic v Žužemberku, Dolenjskih Toplicah, Ivančni Gorici in Trebnjem. Zadnja, deseta brezplačna delavnica z naslovom Kako energetsko sanirati in graditi stavbe, bo izpeljana v Ivančni Gorici v petek, 27. septembra, ob 18.-i uri v sejni sobi Občine Ivančna Gorica.

 

Tekom delavnic smo ozaveščali javnost o potencialu OVE in URE in prikazali, kako se lahko z racionalnejšim ravnanjem posameznika in družbe pripomore k zmanjšanju končne rabe energije stavb. Vsebine preteklih delavnic so v razširjeni obliki predstavljene skozi 14 strokovnih prispevkov na spletni strani operacije in.OVE.in.URE na naslovu inoveinure.inoveks.si in spletni strani prijavitelja inoveks.si z naslednjimi naslovi:

 

1. Kako se pravilno lotiti energetske sanacije energijsko zelo potratne hiše?

2. Kako se pravilno lotiti energetske sanacije tipične stanovanjske hiše?

Oglejte si tudi