Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Srečanje literatov PZDU Dolenjske in Bele krajine 2023

Srečanje literatov Dolenjske in Bele krajine 2023 je potekalo  9. marca v svečanem vzdušju ob Dnevu žena in ob Občinskem prazniku Občine Mokronog - Trebelno v Kulturnem domu Mokronog. Na srečanju je sodelovalo 29 literatov.

Društvo upokojencev Dolenjske Toplice smo zastopali: Marija Tomažin s pesmijo Jezik, Anton Aš s pesmijo Dolenjske Toplice, Minka Pečaver Potočnik s pesmijo Kamen in Marinka Primožič s pesmijo Mati.

Prireditve so se udeležili tudi predstavniki Občine Mokronog, predsedstvo PZDU in gostja - mlada pisateljica Petra Škarja. V pozdravnem govoru so nam namenili veliko spodbud za ustvarjalno pisanje, saj to bogati našo kulturo. Nastop literatov je potekal v štirih sklopih, dogodek pa so popestrili mladi glasbeniki Glasbene šole Trebnje. Nekaj veselih slovenskih narodnih pesmi so zaigrali s klarineti, na harmoniko pa nekaj Avsenikovih.

Ob zaključku smo prejeli rdeč nageljček in pesniško zbirko Drobci sonca (F. Režuna). Sledilo je druženje ob pogovorih o ustvarjanju in pogostitev v prijetnem vzdušju.

Vso pot smo veselo prepevali in se vrnili domov z lepimi vtisi.

Album fotografij.

Zapisala: Marinka Primožič


(vir: dudolenjsketoplice.si)

Oglejte si tudi