Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
12°C
JUTRI
23°C
14°C
Oceni objavo

Društveno kolesarjenje DU Dolenjske Toplice

Ponovno smo člani našega društva organizirali dogodek za Poletje v Kočevskem rogu.

Tokrat je bilo četrtkovo kolesarjenje usmerjeno na Rog. Sedam se nas je zbralo ob dogovorjenem času. Poletje je in je bilo načrtovano da malo bolj zgodaj krenemo, da nebo preveč vroče. A glej ga zlomka, ravno zdaj se je vreme odločilo da bo bolj sveže in je bilo potrebno nekaj dodatnih oblačil. Tako smo se malo bolj oblečeni podali proti Podhosti in nato v klanec proti Primožu. Kaj kmalu se je telo ogrelo in smo se že začeli slačiti. Prijetna makadamska, serpentinasta gozdna cesta nas je kar hitro pripeljala nekoliko višje od koder smo imeli čudovite razglede na zeleno lepotico Krko in vse tja do Gorjancev in širše. Še nekaj obratov in smo dosegli gozdarsko kočo na Primožu. Po krajšem postanku smo nadaljevali proti Faberjevemu križu, nato nekaj sto metrov po Kunški cesti. Potem smo pa skrenili na Vinsko cesto,  ampak ne za dolgo, ker je naš cilj bil spodaj in smo po kratkem času zapustili Vinsko cesto in se mimo Babje gorice podali do Knežjih jam. Kdor je želel je prvo vstopil v Veliko in na to še v Malo knežjo jamo. Imena so po Knezih, lastnikih gozdov na Rogu. Po ogledu jam smo nadaljevali pot proti Cinku. Tu smo videli ostanke kočevarske vasi Cink.

Da bi bilo še malo bolj zanimivo smo od Cinka nadaljevali proti zahodu in se nato odcepili na čudovito cesto ki nas je pripeljala nad Rudarski klanec.

Tu je padla odločitev da se preko Baze 20 vrnemo v dolino. Čudovit kolesarski izlet smo zaključili polni prijetnih vtisov.

Štef Iveković 

Oglejte si tudi