Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
9°C
JUTRI
20°C
12°C
Oceni objavo

Simbioza giba v vrtcu Gumbek

V vrtcu Gumbek smo se tudi letos priključili k projektu Simbioza giba. To je največja vseslovenska akcija, ki združuje idejo medgeneracijskega sodelovanja, prostovoljstva in gibanja. Pri tem spodbujamo zdrav življenjski slog vseh generacij, ustvarjamo medgeneracijsko sodelovanje in spodbujamo aktiven in zdrav način življenja v vseh življenjskih obdobjih.

Letos je akcija potekala skozi celoten mesec maj, s poudarkom na tednu med 9. in 16. 5. 2022.

Vsak teden v mesecu maju smo staršem preko eAsistenta pošiljali tedenske namige, izzive in možnosti sodelovanja v nagradnem natečaju.

Vse skupine vrtca Gumbek smo izvedle Simbiozo giba v sodelovanju z dedki in babicami. Povabili smo jih na pohod, sprehod in skupno igro na igrišču. Druženja se je udeležilo veliko število dedkov in babic. Potekalo je v prijetnem, aktivnem in sproščenem vzdušju. V eni izmed skupin je vaje za razgibavanje vodila babica, ki je upokojena fizioterapevtka. Otroci so skupaj s svojimi najdražjimi zapeli in zaplesali različne pesmi: Abrahama, Kranjskega Janeza, Mi se imamo radi, Čebelarja. V znak hvaležnosti so otroci starim staršem izročili različna darila kot so: kamenček hvaležnosti z motivom pikapolonice, kratko sporočilo, sadiko bučke, ki so jo sami vzgojili in jo skupaj s starimi starši v znak Simbioze giba posadili doma. 

Otroci in stari starši so uživali v medsebojni družbi in bili zadovoljni z izpeljavo dejavnosti.

Po dveh letih epidemije, ki je močno posegla med nas, smo letos končno izvedli pravo Simbiozo giba. V prihodnje si želimo še več takih prijetnih druženj, saj smo jih že močno pogrešali.

Silva Perko, vzgojiteljica

Oglejte si tudi