Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

Prešerno pred kulturnim praznikom

Učenci in učitelji so se 5. februarja pridružili prazničnemu dogajanju po državi s kulturnim dnevom. Po državni himni v izvedbi mladinskega pevskega zbora se jim je na jutranji prireditvi predstavil kar sam France Prešeren (Marina Đurić) in spregovoril o svojem delu in neuslišani ljubezni do Julije, ki je navdihnila marsikatero njegovo pesem. Starejši učenci so v šolsko skupnost tudi uradno sprejeli prvošolce. Skupaj so peli in plesali ter tako dokazali, da je povezanost med generacijami še zmeraj zelo močna.

Starejši učenci so si v nadaljevanju dneva v KKC-ju ogledali improvizacijsko gledališko predstavo gledališča Glej Hlapci se ženijo. Učenci so v dialogu z igralci ponovili, kar vedo o Linhartu in Cankarju ter predlagali motive za razvoj predstave, ki je nastala spontano pred njimi. Komičnih zapletov s ščepci sodobnosti ni manjkalo, odzivi na predstavo pa so bili v glavnem pozitivni.

Sledila je še kratka plesno-gibalna različica Prešernovega Povodnega moža v izvedbi učencev, ki so vključeni v mladinsko sekcijo domačega kulturnega društva. Z dramatično glasbo, gibom in malo besed je skupini uspelo pričarati pravo baladno vzdušje, na katerega bi bil zagotovo ponosen tudi Doktor Fig.

Pripravila: Maja Klakočar, profesorica slovenščine in angleščine

Oglejte si tudi