Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Teden Rdečega križa v šoli Dolenjske Toplice in v vrtcu Gumbek

Povsod in za vsakogar je letošnji slogan Tedna Rdečega križa.

Teden RK smo začeli z radijsko uro ob 8. maju- mednarodnem dnevu RK in košarico RK v šoli in vrtcu Gumbek. Člani krožka RK so po razredih RS  pripravili pobarvane škatle za zbiranje artiklov za košarico RK. Pomagali so  pri pobiranju in sortiranju zbranih artiklov. Košarico RK smo predali KORK-u Dol. Toplice, ki bo poskrbel, da bodo darovane artikle, prejeli občani naše občine, ki to pomoč potrebujejo. Hvala vsem, ki ste pomagali napolniti košarico RK na šoli in v vrtcu.

 Učence 1.ab razreda so obiskale aktivistke KORK Dolenjske Toplice, jim predstavile delovanje organizacije RK z zgodbico Križem kapica.  Učenci so dobili darilo in se pogostili z rogljički.

 Z učenci  krožka RK smo se udeležili prireditve » 150 let humanosti RKS« na HC OZRK v Novem mestu. Sodelovali smo s tremi točkami v kulturnem programu prireditve. Za razstavo smo izdelali plakat o medgeneracijskem sodelovanju krožka RK OŠ Dolenjske Toplice s starejšimi občani. Na prireditev je bila povabljena prva mentorica krožka RK OŠ Dolenjske Toplice, upokojena učiteljica Božena Pavasović, ki smo jo v tem šolskem letu s krožkom RK obiskali.

 V tednu RK so učenci dobili še več informacij o delovanju, pomenu organizacije RK. Seznanili so se z načeli RK. Univerzalnost načel RK so moč in zagotovilo za uspešno delo RK. Rdeči križ Slovenije deluje v hitro se spreminjajočem okolju in ostaja zvest svoji tradiciji. Lajša človekovo trpljenje in brani dostojanstvo slehernega posameznika, ki se je znašel v stiski in potrebuje pomoč. Letos Rdeči križ Slovenije praznuje 150 let humanosti na Slovenskem.

Na Srečanju starejših občanov KORK Dolenjske Toplice v petek, 20.5.2016, bodo člani krožka RK poskrbeli za dekoracijo miz in nastopili s kulturnim programom.

Jožica Erjavec, mentorica krožka RK OŠ Dol. Toplice

 

Oglejte si tudi