Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

SMO DOBRI GOSPODARJI?: NAŠA OBČINA PREJELA PRIZNANJE ZA TRI LETA VKLJUČENOSTI V PRVI KOMUNALNI SNOVNI KROG

Na Dnevu krožnega gospodarstva, ki je potekal 3. aprila 2019, je Komunala Novo mesto skupaj s sedmimi občinami obeležila tri leta delovanja prvega slovenskega projekta krožnega gospodarstva v lokalni skupnosti Zapiranje komunalnega snovnega kroga kartonske embalaže za mleko in sokove.

Na slovesnosti so bili prisotni italijanski veleposlanik v Sloveniji Paolo Trichilo, vodja ICE na Veleposlaništvu Republike Italije za gospodarsko promocijo Serena Marzoli in Nives Nared z Ministrstva za okolje in prostor, predstavniki sodelujočih občin in tudi župan občine Dolenjske Toplice Franc Vovk, ki je prevzel priznanje Občini Dolenjske Toplice za tri leta vključenosti v prvi komunalni snovni krog.

Dogodek so popestrili mladi okoljski ambasadorji iz osnovnih šol. Priznanja so prejele tudi šole iz vseh vključenih občin, ki so sodelovale v pilotni fazi oziroma so se doslej izkazale med izvajanjem projekta: Osnovna šola Bršljin, Osnovna šola Center, Osnovna šola Drska, Osnovna šola Grm, Osnova šola Toneta Pavčka Mirna Peč, Osnovna šola Frana Metelka Škocjan, Osnovna šola Šmarjeta in Osnovna šola Šmihel.

Oglejte si tudi