Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

Otvoritev Poti po Vinski Gorici Rigelj in praznovanje 20. letnice Društva vinogradnikov

V maju smo skupaj z Društvom vinogradnikov Dolenjske Toplice uredili pot po vinski gorici Rigelj. Ob poti, ki že privablja sprehajalce, so informativne table, smerokazi in dve leseni gugalnici. Pot po vinski gorici Rigelj bomo otvorili v soboto, 10. 6. 2023, ob praznovanju 20-letnice vinogradniškega društva Dolenjske Toplice. Zbor udeležencev bo ob 9. uri zjutraj pri kapelici na Velikem Riglju
 
Ob 9:00 bo potekal formalni del otvoritve, ko bomo povedali nekaj besed o ideji in nastanku poti. Predsednik društva, Brane Fabijan, bo udeležencem namenil nekaj besed o praznovanju 20-letnice Društva vinogradnikov Dolenjske Toplice. Pridružil se nam bo tudi župan Franc Vovk, ki bo prerezal trak in potrdil otvoritev poti.

Nato se bomo vsi prisotni podali na pot, ki je dolga približno 5 km. Ob poti se bomo ustavili pri kakšni zidanici in spili kozarček domačega vina, na koncu pa se poveselili ob hrani in pijači.  
 
Dogodek bo potekal tudi v primeru slabega vremena. Na tem mestu še ena zahvala vsem, ki ste pri tem pomagali ali dovolili postavitev tabel.
 
Vabljeni, veselimo se vašega obiska!
 
 
Irena Žagar

Oglejte si tudi