Logo MojaObčina.si

Dolenjske Toplice

DANES
14°C
-2°C
JUTRI
18°C
-1°C
Deli
1138

NAŠI ČLANI NA PREVENTIVNI AKCIJI STAREJŠI UDELEŽENCI V PROMETU

Maja letos, smo se trije člani DU Dolenjske Toplice udeležili Preventivne akcije za starejše udeležence v prometu, v prostorih RK Novo mesto.

 

Uvodni pozdrav in osvežitev CPP sta podala predstavnika Agencije za varnost

prometa: Niko Mihellič in Bojan Jakše. Razlagala sta sheme krožišč, tudi "tabletke" in turbo krožišča, in konkretizirala dejanske lokacije na področju Novega mesta.

 

Nataša Kovše, predstavnica DARS-a je predočila vožnjo po avtocesti s poudarkom, kako ravnamo, ko se zavemo, da vozimo v napačno smer, pa tudi, ko pride do ovir v predoru in do zastojev.

 

Zdravnica dr. Nežka Dular je obnovila prvo pomoč poškodovanim osebam. Na lutki je pokazala oživljanje nezavestnih oseb z masažo na grudnici in vpihi zraka v prosto dihalno pot skozi usta. Demonstrirala je uporabo in ravnanje z defilibratorjem.

 

Pomočnik komandirja s Policijske postaje Novo mesto, Marko Škedelj, je spregovoril o prometni situaciji in izkušnjah na področju Novega mesta.

 

Predavanja so bila zanimiva in koristna, trajala so štiri ure in pol.

Udeleženci, vseh nas je bilo okrog 40, smo sodelovali z vprašanji in konkretnimi predlogi za izboljšanje razmer v cestnem prometu.

 

Na voljo sta nam bila tudi dva člana Izpitnega centra Novo mesto za svetovalno vožnjo z vozilom udeleženca. Dovolila sem si to izkušnjo. Najprej mi je pomagal naravnati sedež, skontroliral obeh bočni in vzvratno ogledalo, ....... kot v avtošoli. Na koncu pa pohvala inštruktorja: "Še dolgo vas vidim na cesti".

 

V jeseni bo ponovno organizirana Preventivna akcija za starejše udeležence v cestnem prometu. Priporočam, da se je udeležite. Bodite pozorni, ko vas bo predsednik DU Dušan Kraševec obvestil, da se boste pravočasno prijavili.

Zase vem, da se sedaj počutim bolj suvereno in varno za volanom.

 

Tekst in fotografije: Ivana Parovel

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!