Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za ponedeljek, 23.07.2018

pretežno oblačno
Ponoči bo pretežno oblačno, zjutraj se bo dež od vzhoda razširil nad osrednji del države, vmes bo tudi kakšna nevihta. Na zahodu bo ostalo večinoma suho. Zjutraj bo zapihal veter severnih smeri, na Primorskem povečini šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 17, ob morju okoli 19 °C.
17°C | 27°C
torek, 22.07.2018
17°C | 26°C
sreda, 24.07.2018
15°C | 28°C
četrtek, 25.07.2018
16°C | 29°C
petek, 26.07.2018
17°C | 29°C
Opozorila
Nedelja, 22.7.2018 ob 18h
Dodatnega opozorila ni.
17°C
27°C
pretežno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Kuharska delavnica: PUSTNI KROFI IN MIŠKE


DRUŠTVA

| |
13.02.2017      11:58
A A

Kuharska delavnica: PUSTNI KROFI IN MIŠKE



Deli:

 

Na tokratni kuharski delavnici so udeleženci Medgeneracijskega središča pekli pustne krofe in miške. Delavnico je vodil Andrej Hočevar.

Za krofe potrebujemo: 1kg moke, 7 rumenjakov, 10 dag masla ali 1 dcl olja, 10 dag sladkorja, 2 vanilij sladkorja, limonina lupina, 2 žlici ruma, sol, 5 dcl mleka. Sestavine za kvasec: 6 dag kvasa, 1 žlica sladkorja, ½ dcl mleka. Nadev: marmelada; sladkor v prahu za posip.

Rumenjake, sladkor, vanilij sladkor, rum in limonino lupinico zmešamo. Moki primešamo sol, mleko in kvasec ter zamesimo. Oblikujemo kroglice velike približno med 70 in 80 g. Vsako kroglico lepo zamesimo in vzhajamo približno 1 uro. Ko so vzhajani, jih cvremo v vrelem olju- vsako stran 4 minute. Spečene nadevamo z marmelado in jih potresemo s sladkorjem v prahu.

Za miške potrebujemo: 2dcl jogurta, 2 jogurtova lončka bele moke, 2 jajca, ½ pecilnega praška, 2 žlici sladkorja, malo limone ali ruma. Vse sestavine zmešamo v gladko zmes. Olje segrejemo na 170C. Z žličko oblikujemo in dajemo v vroče olje ter cvremo dokler ne zarumenijo.

Udeleženci kuharske delavnice so z veseljem sodelovali pri pripravi testa in oblikovanjem krofov in mišk. Na koncu so bili navdušeni nad spečenimi krofi in miškami ter so jih z velikim veseljem pojedli.

 

 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Dolenjske Toplice!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!