Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sobota, 21.04.2018

pretežno oblačno
Danes bo jasno, popoldne bo zapihal veter južne do jugovzhodne smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 27 °C.
9°C | 26°C
nedelja, 20.04.2018
8°C | 25°C
ponedeljek, 22.04.2018
10°C | 28°C
torek, 23.04.2018
8°C | 28°C
sreda, 24.04.2018
13°C | 24°C
Opozorila
Sobota, 21.4.2018 ob 6h
Dodatnega opozorila ni.
9°C
26°C
pretežno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Kuharska delavnica: POLNOZRNATI IN ZELENJAVNI ......


DRUŠTVA

| |
16.01.2017      11:41
A A

Kuharska delavnica: POLNOZRNATI IN ZELENJAVNI NJOKI



Deli:

 

Udeleženci Medgeneracijskega središča so se tokrat zbrali na kuharski delavnici z Andrejem Hočevarjem, ki nam je predstavil pripravo polnozrnatih in zelenjavnih njokov.

Za njoke potrebujemo: 1 kg krompirja, 0,5 kg ostre moke, 0,5 kg polnozrnate moke, 200g margarine, 4 jajca, sol in 200g pasirane zamrznjene špinače. Krompir olupimo , narežemo na kocke in skuhamo. Nato ga spasiramo in dodamo margarino, ter počakamo, da se ohladi. To zmes razdelimo na pol, v prvo polovico damo polnozrnato moko in del ostre moke ter 2 jajca in zamesimo. V drugo polovico pa damo špinačo, del ostre moke in 2 jajca ter zamesimo. Nato testo razvaljamo na dolge svaljke in jih narežemo. Kuhamo slani vreli vodi. Ko priplavajo na vrh vode so kuhani.

Njoke lahko jemo kot samostojno jed ali kot prilogo. Naši udeleženci so naredili 3 priloge: špinačo, gobe v smetanovi omaki in drobtine. Vsi so z veseljem sodelovali pri pripravi testa in oblikovanjem njokov,  na koncu pa so jih tudi poskusili.




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Dolenjske Toplice!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!