Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

AKCIJA DROBTINICA

Rdeči križ Slovenije je že šestnajsto leto zapored organiziral mednarodno akcijo ob Svetovnem dnevu hrane, 16. oktobru. Slogan letošnje akcije Drobtinica je »Malo je …. veliko, in akciji se je pridružilo tudi Območno združenje RK Novo mesto. Svetovni dan hrane smo obeležili kot dan boja proti lakoti, ki je tudi pri nas še vedno prisotna, a očem skrita.

 

Danes je Drobtinica na območju OZRK Novo mesto potekala na petih stojnicah v Novem mestu, v Straži, Šentjerneju in v Žužemberku, zbirali smo sredstva s podarjenim kruhom. S pomočjo mladih članov RK, ki so sodelovali v akciji, iz OŠ Drska, OŠ Bršljin, OŠ Žužemberk, Šentjernej in Vavta vas, je bilo zbranih 3.073,24 €. Sredstva bodo prejele sodelujoče šole za kritje stroškov toplih obrokov za njihove socialno šibke otroke.

 

390 kosov kruha so nam darovali Mercator, d.d., Spar in Žito, d.d. , več kot 284 kosov kruha pa so napekle prostovoljke iz 12 KORK ter učenci petih Osnovnih šol.

 

Ker je 16. oktober tudi Evropski dan oživljanja, so učenci ozaveščali laično javnost o pomenu oživljanja ter širjenja znanja temeljnih postopkov oživljanja ob stojnicah v Planetu Tuš , Sparu Šentjernej in Mercatorjem v Straži. Geslo letošnjega Evropskega dneva oživljanja je ”OTROCI REŠUJEJO ŽIVLJENJA”.

 

 

Oglejte si tudi