Logo MojaObčina.si
JUTRI
27°C
7°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Tekmovanja v okviru 40. športnih iger upokojencev

V okviru 40. športnih iger upokojencev (ŠIU) Pokrajinske zveze društev upokojencev Dolenjske in Bele krajine je 9. junija potekalo tekmovanje v kegljanju s kroglo na vrvici, ki se je odvijalo v zame najlepšem delu Bele krajine, v Kotu pri Semiču, na železniški postaji in pri osnovni šoli v središču Semiča. Na njem je sodelovalo enajst ženskih in 12 moških ekip, kar je tekmovanje podaljšalo v pozno popoldne.

Sodelovala je tudi moška ekipa našega društva, ki pa ni bila v popolni postavi. Tekmovali so Jože Zupančič, Jože Fink, Dušan Peterlin in Darko Strajnar ter zasedli šesto mesto. Ženska ekipa v sestavi Slavi Kovač, Slavi Strajnar, Fanika Krese, Zvonka Prosen in Anica Zupančič pa ni imela usmiljenja do drugih ekip. Že drugo leto zapovrstjo je osvojila prvo mesto v regiji in se s tem uvrstila na državno prvenstvo, ki bo proti jeseni v severovzhodni Sloveniji na Dravskem polju. Obema ekipama iskrene čestitke, seveda pa tudi Slavici Kovač za prvo mesto med 55 udeleženkami tekmovanja. 

4. junija se je na Loki v Novem mestu odvilo tekmovanje v lovu rib s plovcem, na njem je sodelovala tudi naša ekipa v sestavi Ludvik Ferlič, Drago Mihalič, Cveto Zupančič in Stane Hvalec ter zasedla osmo mesto. Čestitke tudi njim.

Letošnje 40. ŠIU pa so se 13. junija  zakjučile z orientacijskim pohodom na Malem Slatniku po njihovi lepi okolici. Tudi tja se je iz našega društva odpravila po nekaj zapletih na hitro, zvečer pred tekmo, sestavljena ekipa v sestavi Zvonka Prosen, Marija Retelj, Stane Tramte, Rudi Kapš in Srečko Pugelj ter se uvrstila na 20. mesto. Tudi njim čestitke za pogum.

 

DRAGO ZUPANČIČ, DU Dolenjske Toplice

Oglejte si tudi