Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
10°C
ČET.
22°C
12°C
Oceni objavo

Nagrada športnik leta Letalske zveze Slovenije podeljena Jaku Gorencu

JAKA GORENC, član KPL KANJA Dolenjske Toplice je 27. 3. 2024 na skupščini LETALSKE ZVEZE SLOVENIJE prejel plaketo za najboljšega športnika LZS za leto 2023.

Pod okriljem LZS so vsi športi v Sloveniji, ki so kakorkoli povezani z letenjem po zraku, naj bo to motorno letenje, modelarstvo, padalstvo, jadralstvo, raketarstvo, balonarstvo, zmajarstvo, jadralno padalstvo ali prosto letenje. V vseh panogah se izvajajo tudi tekmovanja, ki so od panoge do panoge zelo specifična. Slovenci smo v kar nekaj športnih disciplinah v svetovnem vrhu. Jaka tekmuje v jadralnem padalstvu v disciplini natančnost pristajanja, kjer je potrebna izjemna psihofizična pripravljenost.

Pred začetkom lanske sezone si je zadal cilj, da se bo poleg zahtevne službe in družinskih obveznosti čimbolj osredotočil na tekmovalne uspehe. Kot nepogrešljiv član reprezentance se je udeleževal tekem na svetovnem prvenstvu, svetovnem in evropskem pokalu, državnem prvenstvu ter na ostalih tekmah po vsem svetu. Povsod je dosegal dobre rezultate. Vsak rezultat se točkuje po vnaprej znani lestvici in tokrat je končni izračun njemu za malenkost namenil največ točk.

S strani OLIMPIJSKEGA KOMITEJA SLOVENIJE je prejel status VRHUNSKEGA ŠPORTNIKA in kategorizacijo MEDNARODNEGA RAZREDA. Dobro ime občine Dolenjske Toplice se tako širi po svetu.

Jaka, hvala ti.

Tvoji člani KPL KANJA

Oglejte si tudi