Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

13. državna razstava pletenic v Prečni

Na pustno nedeljo je bila v Prečni že 13. državna razstava pletenic. Na razstavi in ocenjevanju je bilo 60 pletenic. Komisija je podelila kar 32 zlatih priznanj, 19 srebrnih in 5 bronastih, pa še 4 zahvale. 5 pletenic je prejelo vseh 30 možnih točk. Te pletenice so spekle: Marija Golobič iz Semiča, Fanika Puhan in Metka Zupančič iz Dolenjskih Toplic, Zdenka Škrabec iz Velikih Lašč in Zlatka Tičar in Dola pri Ljubljani, sicer pa so v prečni razstavljali pletenice iz Ljubljane in okolice, Posavja, Bele krajine in seveda s širše Dolenjske. Prejemniki priznanj so izdali, da je potrebno imeti za dobro pletenico dobro moko, jajca in maslo in precej vaje.

Razstavo je skupaj s Kmetijsko – gozdarskim zavodom Novo mesto, Zvezo kmetic Slovenije in Turističnim društvom straža pripravilo Društvo kmečkih žena Novo mesto, finančno jim je priskočila na pomoč Mestna občina Novo mesto, prostor pa jim je odstopila Krajevna skupnost Prečna.

Podelitev nagrad in priznanj je potekala s sodelovanjem predsednice Društva kmečkih žena Novo mesto Štefke Vidic, ki je tudi sama prejemnica zlatega priznanja. Iz občine Dolenjske Toplice sta prejemnici zlatih priznanj z vsemi možnimi točkami Fanika Puhan in Metka Zupančič, zlati priznanji pa sta prejeli še Simona Janc in Milena Čibej, srebrno Darja Mrvar, bronasto pa Angelca Matkovič.

Prireditev so obogatili prečenski ljudski pevci Vaški zvon in pevska skupina, ki deluje pri DPŽ Novo mesto pod vodstvom Majde Nemanič. Članice DPŽ Novo mesto pa so pokazale tudi igralske sposobnosti in s krajšo predstavo poskrbele za obilo smeha med občinstvom.

Organizacijski odbor za razstavo pletenic pa je napovedal tudi že naslednjo 14. razstavo, ki bo februarja.

 

 Marija Andrejčič

Oglejte si tudi