Logo MojaObčina.si

Dolenjske Toplice

DANES
31°C
14°C
JUTRI
31°C
16°C
topliška_pomlad
Deli
Kultura, Glasba

DRUŠTVO ZA RAZVOJ NARODNO-ZABAVNE GLASBE TOPLIŠKA POMLAD

Predstavitev

Kot pove že ime ansambla, prihajamo iz toplic, in sicer iz Dolenjskih Toplic. Gre za klasičen instrumentalni trio z diatonično harmoniko in pevskim duetom. Kot velja za prave Dolenjce je naša glasba mehka in spevna. Ustanovitelj in vodja ansambla je Uroš Mavsar, pevca sta Valentina Fink in Dejan Bojanec ter brata Anže in Aljaž Fink.


Naša povprečna starost je dobrih 20 let, za seboj imamo že vrsto nastopov, tudi na največjih prireditvah in festivalih. V slabih 5 letih delovanja smo se trikrat uvrstili v finale zamejskega festivala v Števerjanu, dvakrat bili finalisti Vurberka, prejeli smo dva zlata in dva srebrna Termalčka na festivalu v domačem kraju-Dolenjskih Toplicah, dvakrat smo si priigrali srebrnega Pastirčka na Graški gori, v Šentjerneju in Števerjanu pa sta bili nagrajeni besedili naših skladb. Pesmi Topliške pomladi redno zmagujejo na raznih lestvicah radijskih postaj po Sloveniji, nastopili  smo tudi v oddaji Na zdravje in Slovenski pozdrav.


Ker želimo delati dobro glasbo, sodelujemo z številnimi priznanimi avtorji narodno-zabavne glasbe. Glasba je pretežno delo Petra Finka, največ besedil je za naše skladbe napisal Matej Kocjančič, nekaj tudi Fanika Požek.


Ansambel je kljub svoji mladosti že zelo izkušen, saj imamo za sabo že lepo število odigranih veselic in nastopov. V letu 2013 smo izdali CD z naslovom »Vandrovček«, posneli smo štiri videospote, ne smemo pa tudi mimo samostojnega koncerta, ki ga prirejamo na Martinovo nedeljo in je sedaj postal že tradicionalen.  


Za letošnje leto ima Topliška pomlad številne načrte: udeležiti se vseh večjih festivalov, posneti dva video spota in predvsem veliko igrati.

Zadnje vsebine