Logo MojaObčina.si

Dobrovnik

JUTRI
18°C
7°C
SRE.
17°C
8°C
413

"Od Mure na Goričko"

Partnerji v projektu OD MURE NA GORIČKO se že pri dosedanjem delu ukvarjajo z različnimi aktivnostmi: Doživite Pomurje d.o.o. se ukvarja z vodenjem in promocijo Pustolovskega parka Bukovniško jezero, Društvo čolnarjev Dokležovje se ukvarja z organizacijo in vodenjem čolnarjenja po reki Muri in Občina Dobrovnik se preko ZOT Dobrovnik ukvarja z organizacijo prireditev in vodenih ogledov v povezavi z Bukovniškim jezerom, Vidovim izvirom, Vidovo kapelico in energetskih točk. Vsi partnerji v operaciji se ukvarjajo z različnimi turističnimi produkti, vendar pa so vse aktivnosti povezane z aktivnim preživljanjem prostega časa turistov in tudi domačinov. Zato so projektni partnerji videli priložnost v razvoju skupnega turističnega produkta. Skupni turistični produkt združuje aktivnosti posameznih partnerjev v skupno ponudbo aktivnosti, ki so kombinacija posameznih ponudb (plezanje v pustolovskem parku, odkrivanje naravnih in kulturnih znamenitostih Bukovniškega jezera, čolnarjenje po reki Muri, izvedba team buildingov, izvedba kulinaričnih dogodkov v naravi ...). Kot osrednji promocijski dogodek skupnega turističnega produkta bo inovativni triatlon (plezanje, kolesarjenje in rafting), ki ga bodo organizirali vsi partnerji.
Z namenom trženja skupnega turističnega produkta bo Doživite Pomurje d.o.o. registriralo novo dejavnost 79.12 Dejavnost organizatorjev potovanj. Skupni nastop na trgu omogoča tudi lažjo in cenejšo promocijo posameznih in tudi skupnih turističnih produktov. Z obiskom enega od ponudnikov vključenih v projekt le-ta informira o drugih ponudnikih in tudi skupni ponudbi.

V okviru operacije bodo posamezni partnerji v projektu izvedli tudi investicije v opremo, ki bo izboljšala oziroma dopolnila obstoječo ponudbo. Doživite Pomurje bo v okviru Pustolovskega parka Bukovniško jezero postavilo novo pot Zipline avanturo s prostim padom, kar bo nova turistična ponudba v LAS območju Pri dobrih ljudeh 2020 in tudi širši okolici. Društvo čolnarjev Dokležovje bo kupilo novi čoln za rafting ter Občina Dobrovnik bo kupila prireditveni oder. Za potrebe boljšega sodelovanja med partnerji v operaciji, boljše predstavitve kulturne in naravne dediščine območja aktivnosti (Bukovniško jezero, Vidov izvir, Vidova kapelica, reka Mura) ter varovanje okolja bodo v okviru operacije izvedli delavnico za zaposlene v okviru partnerjev.

 

Znesek, višina sredstev:65.984,64 €

Viri sofinanciranja: Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja

Znesek, višina sofinanciranja: 46.432,66 €

Status - faza: V teku

Spletna stran: Povezava

Začetek: 1.12.2019

Predviden zaključek: 30.9.2020

Vodilni partner operacije:
Doživite Pomurje, doživljajski turizem d.o.o.
Slomškova ulica 41, 9000 Murska Sobota
Poslovna enota Renkovci: Renkovci, Renkovci 057 C, 9224 Turnišče
Partnerji operacije:
Društvo čolnarjev Dokležovje
Glavna ul. 18 Dokležovje, 9231 Beltinci
Občina Dobrovnik
Dobrovnik 297, 9223 Dobrovnik
Tematsko področje ukrepanja:
Razvoj osnovnih storitev.
Ukrep po SLR:
Razvoj turizma v povezavi z naravno in kulturno dediščino.
Specifični cilj:
Izboljšati turistično privlačnost območja LAS z izkoriščanjem kulturnih in naravnih danosti.
Cilji operacije:
Glavni cilj operacije je postaviti zanimivo dodatno turistično ponudbo območja LAS Pri dobrih ljudeh 2020 za mlade družine in ostale turiste, ki želijo aktivno preživljati prosti čas.
Drugi cilji so:

  • Izdelati skupni turistični produkt vseh članov vključenih v operacijo v povezavi naravne in kulturne dediščine, tako da se bodo boljše pozicionirali na trgu in dosegli boljši tržni učinek. Postaviti novo inovativno turistično infrastrukturo. Novo pot Zipline avantura in prostim padom v okviru Pustolovskega parka Bukovniško jezero.
  • Dopolniti in izboljšati obstoječo opremo za izvajanje čolnarjenja po Muri in kupiti novo opremo za organizacijo različnih dogodkov mobilni oder za prireditve.
  • Registrirati in izvajati novo dejavnost 79.12 Dejavnost organizatorjev potovanj v okviru podjetja Doživite Pomurje d.o.o., ki bo izvajalo, tržilo in promoviralo skupni produkt operacije.
  • Dodatno izobraziti inštruktorje, vodnike čolnov in vodiče okrog bukovniškega jezera o skupnem turističnem produktu, poznavanju naravne in kulturne dediščine tega okolja in varstva okolja tako da bodo te informacije prenašali na udeležence svojih aktivnosti.
  • Izvesti izobraževanje za mlade, brezposelne osebe ter druge turistične ponudnike v območju o podjetništvu, motivaciji in tudi o sodelovanju pri skupnem nastopu na trgu.
  • Izvesti promocijo novozgrajene opreme, ponudbo posameznih partnerjev v operaciji in skupnega turističnega produkta.

Rezultati operacije:
izgradnja nove turistične infrastrukture (1);

  • izgradnja novega turističnega produkta (1);
  • izvedba izobraževanj (3);
  • postavitev novega partnerstva (1).

Kontakt:
Damjan Jerič
T: 031 703 612
E: jeric.damjan@gmail.com

Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje: http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index_sl.htm
Program razvoja podeželja RS 2014 - 2020: www.program-podezelja.si

Podatki o financiranju

http://www.las-pridobrihljudeh.si/aktualneizvedene-operacije/eksrp/javni-poziv-20182/od-mure-na-goricko/

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi