Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Vinogradništvo in turizem na obmejnem območju med Slovenijo in Madžarsko

Prihodnjo soboto, 29. julija 2017, se bo v Kulturnem domu v Dobrovniku odvila mednarodna konferenca z naslovom "Vinogradništvo in turizem na obmejnem območju med Slovenijo in Madžarsko". Konferenco organizirata Občina Dobrovnik ter lendavska pisarna Madžarske nacionalne trgovske hiše v sodelovanju z Zavodom za okolje in turizem ter Društvom vinogradnikov Dobrovnik. Udeležba na konferenci je brezplačna, vendar se morajo vsi obiskovalci registrirati ob 10:30 na kraju dogajanja.
Ob 11. uri se bo program uradno začel z nagovorom generalnega konzula Slovenije v Monoštru, dr. Borisa Jesiha, in konzula Madžarske v Lendavi, dr. Zsolta Morovana. Teme predavanj, ki se bodo zvrstile čez dan, so raznolike in zanimive tako za vinogradnike kot za predstavnike turizma: "Pozitivne povezave na področju turizma in vinogradništva", "Stanje na področju vinogradništva", "Generacijske spremembe na področju vinogradništva" in "Lepšanje vina z napravo za predelavo vina" so le nekateri izmed naslovov, ki jim boste lahko prisluhnili v soboto.
Po zaključku predavanj sledi kosilo in nato ogled Ampelografskega vrta na Paphegyju v Dobrovniških goricah ter Bukovniškega jezera, ob 16. uri pa se bo program spustil v sproščeno druženje ob Prazniku vina in perecov z degustacijami, vinogradniškimi igrami ter kronanjem 11. Prekmurske vinske kraljice.

Vabljeni!
Več o programu si preberite tukaj.

Oglejte si tudi