Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Zdravje na vsakem koraku

2. 2. 2017 ob 18. uri, Športna dvorana Dobrova

Alkohol in druge zasvojenosti, Urška Jesenovec, mag. zakonskih in družinskih študij

Delavnica je namenjena vsem, ki jih tema zanima in se srečujejo s stigmatizacijo in nerazumevanjem na tem področju. Na delavnici bodo predstavljeni in raziskani vzroki ter dejavniki, ki pripeljejo do težav na področju zasvojenosti, opisano bo, kako se s tovrstnimi težavami soočiti ter kako si s čim večjim razumevanjem in sočutjem do samega sebe, bližnje okolice in družine poiskati morebitno pomoč. Tisti, ki se srečujejo s kakršnokoli zasvojenostjo, bodisi v družini ali širšem okolju, bodo imeli možnost spregovoriti in deliti izkušnje ter stiske, ki jih ob tem doživljajo.

 

9. 2. 2017 ob 18. uri, Osnovna šola Polhov Gradec

Ekološka prehrana, mag. Vesna Alič

Preverili bomo navedbe, da so živila ekološka, domača, biološka, integrirana in konvencionalno pridelana. Spoznali bomo ekološko pridelavo in njen vpliv na trajnostni razvoj in zdravje (v primerjavi s konvencionalno in integrirano pridelavo). Podrobno bomo spoznali, kaj so ekološki pridelki in živila, kako jih prepoznamo in kje jih lahko kupimo. Ekološka živila bo mogoče tudi poskusiti.

 

16. 2. 2017 ob 18. uri, Športna dvorana Dobrova

Rože iz krep papirja, Anica Tomšič

Izdelovanje papirnatih rož je veščina oblikovanja različnih vrst papirja v dovršeno izdelane predmete, ki posnemajo naravno podobo rož in rastlinja ter se uporabljajo ob različnih priložnostih. Na ustvarjalni delavnici si bomo lahko ogledali in se naučili izdelave čudovitega cvetja, ki ne oveni. Tako bomo lahko popestrili svoj dom v vsakem letnem času in ob vsaki priložnosti ter nadgrajevali novo pridobljeno znanje in skriti talent.

 

25. 2. 2017 ob 10. uri, Športna dvorana Polhov Gradec

Zaključna delavnica

Oglejte si tudi