Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Moč dotika za polnejše življenje

Sodobna medicina marsikomu dobesedno reši življenje, toda vse bolj se zavedamo, da se splača živeti bolj zdravo in si pri zdravstvenih težavah pomagati sam, kolikor je mogoče. Bownova terapija prinaša olajšanje po več letih kronične bolečine ali napačnih diagnoz, saj se v telesu vzpostavi ravnovesje. Sandra Kozjek, ki že vrsto let pomaga ljudem z zdravstvenimi težavami in deluje v Dvoru pri Polhovem Gradcu priznava, da se vedno pogosteje srečuje z ljudmi, ki imajo kronične težave, ki pa jim s svojim znanjem fizeoterapije, kineziologije in znanjem Bownove terapije lahko pomaga.

Kaj je sploh Bownova terapija?
Gre za nežno in edinstveno manualno tehniko, pri kateri terapevt stimulira telo tako fizično kot energijsko. Z uporabo svojih prstov izvaja tako imenovane Bownove poteze, ki predstavljajo osnovo terapije. Z izvajanjem potez na specifičnih lokacijah na mišicah, fasciji, sklepih, tetivah in posredno živčnih ovojnicah se sproži proces samouravnavanja in samozdravljenja. Te hitro izzovejo zmanjšanje napetosti v mišičnih vlaknih in mišičnih ovojnicah. Prične se vzpostavljati ravnovesje na mišičnem, nevrološkem, hormonalnem, limfnem in energetskem sistemu.
Terapija je tako učinkovita pri bolečinah v hrbtenici, išiasu, bolečinah v vratu, pri problemih s sklepi, zamrznjeni rami in teniškem komolcu, športnih poškodbah, bolečinah v čeljustnem sklepu, vrtoglavicah, zvonenju v ušesih, akutni in kronični utrujenosti ter stresu, glavobolih, migrenah, menstrualnih motnjah in bolečinah, menopavzi (motnje spanja, vročinski oblivi), rehabilitacijah po operacijah, motnjah v dihalnem, prebavnem sistemu, duševnih napetostih, blažjih depresijah, anksioznostih, nevrodegenerativnih obolenjih (Multipla skleroza, Parkinsonova bolezen), v nosečnosti (bolečine v križu, zatekanje nog, zgaga, slabost), pri dojenčkih (kolike-krči, refluks, razvojne motnje, travmatično rojstvo), tudi neplodnosti (kadar ni infekcij ali fizičnih blokad). Terapija je blagodejna in varna, zato jo lahko uporabimo pri vseh starostnih skupinah, od novorojenčkov do starejših z različnimi težavami ter pri športnikih in nosečnicah.

Nekaj primerov iz prakse, ki jih je predstavila terapevtka Sandra Kozjek:

Bolečine v hrbtenici in kolenu

Starejšo gospo že nekaj let vsakodnevno spremlja bolečina v hrbtenici in kolenu, zaradi katere je težko hodila po stopnicah. Po nekaj terapijah mi je povedala, da gre lahko po stopnicah brez opore ob ograji. Zato lahko spet brez težav hodi po stanovanju, kjer ima stopnice. Lažje opravlja tudi dnevne aktivnosti.


Zlom kolka

Stranka je po rehabilitaciji zlomljenega kolka v toplicah in ambulantni fizioterapiji še vedno šepala in imela hude bolečine v hrbtu. Prišla je k meni na Bownovo terapijo. Naredili sva meritve in ugotovili, da je imela eno nogo krajšo za 1,5 cm. Po prvi terapiji je imela dva dni hudo reakcijo, noga je bila vroča in boleča. Potem pa se je stanje začelo izboljševati – iz terapije v terapijo je lažje hodila in bolečine v križu so počasi izzvenele. Po peti terapiji so meritve pokazale, da sta se nogi poravnali in tudi zakrčenosti mišic v hrbtenici ni bilo več. Bolečine so izginile. Stranka lahko sedaj prehodi daljše razdalje brez šepanja.

 

Krči in zakrčenost vratu pri dojenčku

Dojenčica, stara 3 tedne, je imela bolečine v vratu (posledica težkega poroda) in hude krčke. Zaradi zakrčenosti mišic v vratu glavice ni obračala v obe smeri. Ko smo sprostili vratne mišice, je začela glavico obračati v obe smeri. Po tretji terapiji so izzveneli tudi krčki.

 

Zdravje je naše največje bogastvo, pravi pogosto slišani slovenski rek. Vendar se njegovega pomena pogosto zavemo šele, ko začutimo njegovo odsotnost, zbolimo ali se srečamo z raznimi bolečinami svojega telesa. Ljudje še vedno prepogosto posegamo po izdelkih, ki največkrat le kratkoročno zdravijo. Trg pa nam danes ponuja mnogo več – bolj učinkovite in zadovoljujoče metode, le spoznati jih moramo ter jim dati priložnost.

Sandro dobite na tel.: 041/516-086.

 

Peter Kavčič

Oglejte si tudi