Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Cerkev sv. Lovenca ima novo streho

Drugo nedeljo avgusta praznujemo žegnanjsko mašo na sv. Lovrencu. Na najvišji podružnični cerkvi v naši fari je bilo v nedeljo, 12. avgusta, še posebej slovesno. Župnik Bogdan Oražem je blagoslovil novo streho in ostrešje, ki ju je decembrsko neurje močno poškodovalo. Nova kritina bo svetišče sv. Lovrenca varovala več generacij naprej.
Cerkev sv. Lovrenca je bila tako letos nenačrtovano deležna nadaljnje obnove. Pred tremi leti smo se veselili prenove zvonika in zvonjenja. Letos pa je bilo treba zavihati rokave in se lotiti zamenjave ostrešja in kritine, saj je decembrski vetrolom v dolino odnesel dobršen del strehe, ki smo jo skupaj z gasilci v dneh po vetrolomu zaščitili in začasno pokrili. Z deli smo začeli julija. Veliko število prostovoljcev in ljudi dobre volje je na vrh  preneslo mnogo orodja, cevi za oder, težke trame in plohe, po zaključku del pa je bilo treba vse skupaj spraviti še nazaj v dolino. Veselimo se tega, da znamo v tako velikem številu še  stopiti skupaj za dober namen. Vsem iskrena hvala za čas, dobro opravljeno delo in dobro voljo, ki nas drži skupaj.
Za vsa obrtniška dela so poskrbeli mojstri pod vodstvom Andreja Šušteršiča. Nič jih ni ustavilo, sonce, dež, strma pot in nenazadnje tudi številne poti iz doline na vrh in nazaj. Na višini so delali od jutra do večera, ampak vedno nasmejani in pogumni. Hvala vam za mojstrsko opravljeno delo in vso energijo, ki ste jo vložili v izdelavo novega ostrešja in kritine na sv. Lovrencu. Da nam dobre volje za take podvige nikoli ne zmanjka, poskrbi naš župnik Bogdan Oražem. Vedno nas spravi skupaj in tako skoraj nemogoče postane mogoče. Hvaležni smo mu za ta dar, ki opogumlja tudi nas. Naj ga sv. Lovrenc še naprej obilno blagoslavlja in mu daje moči za nove podvige. Po zaključku sv. maše smo se še malce ustavili in se pogovorili, saj tako lep in širen razgled ne vleče takoj v dolino. Veseli in dobre volje se še enkrat vsem iskreno in srčno zahvaljujemo za vso pomoč, podporo in vse darove, ki ste jih namenili za obnovo cerkve sv. Lovrenca.  

 

Ključarji in krajani Smolnika

Oglejte si tudi