Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Novosti v decembru

V mesecu decembru smo odprti vse dni v tednu od 10:00 do 16:00. Praviloma zaspani novembrski dnevi so bili pri nas pestri. Temeljite renovacije je bil deležen vodomet v središču parka, prav tako je bilo nekaj restavratorskih del opravljenih v  grajskem vodnem zajetju, ki se nahaja v vznožju Polhograjske gore. Tudi na angleškem stolpu lahko sedaj gledamo v delujočo uro, ki vsako polno uro sproži skoraj 300 let star zvon! V notranjosti graščine so na voljo Dobrote Blagajeve dežele ter ročni izdelki domačinov, seveda pa ne pozabiti na Miklavževo trgovinico, ki se bo pojavila v prvem vikendu decembra! Nabor izdelkov bo res pester in zanimiv. Vabljeni, da si tudi ostale dolge decembrske večere skrajšajte s sprehajanjem po osvetljenem grajskem parku in okolici! Ob prihajajočih praznikih vam vsi iz graščine želimo vse dobro.

Miklavževa trgovinica
Letos bo namesto tradicionalnega Miklavževega sejma svoja vrata odprla Miklavževa trgovinica. V hiši v parku, ki bo temeljila na podpiranju lokalnih proizvajalcev, boste lahko kupili izdelke:
- 3. 12. med 16. in 20. uro, 
- 4. in 5. 12. med 10. In 18. uro.
Vljudno vabljeni.

Dvorska cerkev
Pridružite se nam na ogledu najlepšega primera pozne gotike na Slovenskem  dvorske cerkve sv. Petra v Dvoru pri Polhovem Gradcu. V nedeljo, 5. decembra, od 14. do 16. ure.  Vodenje je brezplačno. Z vami bo Marjan Malovrh.

Polhov doživljajski park
Polhov doživljajski park je zasnovan tako, da skozi preplet pravljičnega in resničnega sveta  ustvarja doživetja, ki otroke spodbujajo h gibanju v naravi in jih na nevsiljiv način učijo o naravi in kulturi Polhovega Gradca. Spodbujajo jih k lastnemu razmišljanju in razvijanju odnosa do narave ter budijo njihovo domišljijo in ustvarjalnost. Vrhunsko doživetje za družine z otroki! Park si deloma deli pot z Blagajevo tematsko potjo, ki poleg zgodovinskih poudarkov obravnava tudi prisotne naravne znameniti. Polhov doživljajski park je odprt vse dni v tednu, 10.0016.00, vstopnice lahko kupite v graščini.

Mozartovi družinski dnevi

Festival ljubiteljev klasične glasbe bo ponovno tu za vas. V nedeljo, 19. decembra ob 17.00, vabljeni na 224. Mozartove družinske dneve.

Poroka v Polhograjski graščini

V romantični Polhograjski graščini lahko sklenete poročno zaobljubo. Kljub manjšemu dovoljenemu številu svatov, sta vam na razpolago poročna dvorana ali v paviljon v grajskem parku. Poročno slavje lahko nadaljujete v parku, največkrat kar pod stoletno grajsko lipo. Uradne ure za poroke so ob sredah med 12. in 17. uro, vendar le ob predhodni najavi.

Glede na epidemiološke ukrepe in negotovih okoliščin obiskovalce prosimo, da upoštevajo navodila in ukrepe. Prav tako si organizatorji navedenih dogodkov pridržujejo pravico, da bodo dogodki odpovedani oziroma prilagojeni veljavnim odlokom.

Grajska knjižnica Polhov Gradec
Decembrski čas veselja in blage volje bomo pripustili tudi v Knjižnico Polhov Gradec, kjer so vam na voljo izbrane poti v čudovito bralno izkušnjo. Zbiramo tudi vaše predloge za dodatno knjižno in neknjižno gradivo

Vljudno opozarjamo, da smo v skladu z navodili dolžni preverjati PCT pogoje in cenjene obiskovalce prosimo za razumevanje.

Delovni čas: četrtek 17.0019.00, sobota 10.0012.00

 

Pišite, pokličite, spremljajte, za vas smo na voljo:

T: 031 776 259
E: info@grad-polhovgradec.si

www.grad-polhovgradec.si    www.visitpolhovgradec.si
Spremljajte nas tudi na FB strani Blagajeva dežela, igrivo zaledje Ljubljane  in na Instagram profilu Polhograjska graščina

Pripravili: Bor Bevc, Nina Slana in Roman Vučajnk (za knjižnico)

 

 

Oglejte si tudi