Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Lovska razstava prostoživečih živalskih vrst na Polhograjskem

Polhov Gradec, 6. marec – Lovska družina Polhov Gradec je v spodnjih prostorih Polhograjske graščine pripravila čudovito razstavo raznolikih živalskih vrst, ki jih najdemo na Polhograjskem. S kratkim kulturnim programom so uradno odprli razstavo, ki bo na ogled vse do 23. aprila.
Kako pestro življenje in kako raznolike živalske vrste se skrivajo v gozdovih in na travniških obronkih naše neposredne okolice, si lahko ogledate na čudoviti razstavi, ki jo je v prostorih Polhograjske graščine po mnogih letih znova pripravila Lovska družina Polhov Gradec. »Z njo želimo širši javnosti povedati, da lovec ni le lovec, temveč je zelo pomemben in nepogrešljiv člen v verigi skrbi za pravo naravno ravnovesje,« je v svojem nagovoru ob odprtju razstave dejal Marko Čamernik, starešina Lovske družine Polhov Gradec, ter nadaljeval: »Lovec z vestnim gospodarjenjem in premišljenim posegom v populacijo različnih vrst divjadi ustvarja dodano vrednost ravnovesju in sobivanju z lokalnim okoljem.« Razstavo je pohvalil tudi župan Franc Setnikar; lovcem se je zahvalil za delo, ki ga opravijo za dobrobit živali in narave, ki nas obdaja. Dogodek so popestrili rogisti, ki so na lovske rogove odigrali nekaj lovskih. Po koncu uradnega dela sta starešina in župan prerezala trak in simbolno odprla razstavo, ki priča o izredno bogati in raznoliki naravi na Polhograjskem.

Razstava, ki je dober obet za naslednje leto, ko Lovska družina Polhov Gradec praznuje 70-letnico delovanja, bo na ogled vse do 23. aprila, in sicer v odpiralnem času Muzeja pošte in telekomunikacij (torek–petek od 10.00 do 17.00, nedelja in prazniki od 10.00 do 17.00, zadnji možni vstop v graščino je ob 16.00), skoznjo pa vas bo popeljala kustosinja Nina Slana, ki je skupaj s člani LD soustvarjalka razstave.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi