Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
8°C
3°C
JUTRI
3°C
2°C
Deli
7402

Izbira najlepšega štirinožca

Polhov Gradec, 11. september – V gozdičku pri Pograjskem domu je prvič potekala specialna razstava psov terierjev, na kateri je bil za najlepšega štirinožca izbran valižanski terier Monaline Lagoon Lee iz Srbije.

Polhov Gradec je prvič gostil 20. jubilejno specialno razstavo psov terierjev, ki ga je letos organiziral Slovenski klub za terierje. Zbrane je na odprtju prijazno pozdravil tudi župan Franc Setnikar, ki je zbranim na kratko predstavil občino Dobrova – Polhov Gradec, jim zaželel dobrega počutja ter lepih uspehov.

Pozdravnim nagovorom je sledilo ocenjevanje, ki se je pričelo v dopoldanskem času in zaključilo popoldan z izborom najlepših psov po sekcijah, defilejem prvakov ter izborom najlepšega psa razstave. Na razstavnem prostoru je potekala tudi specialna razstava retriverjev in izbor najlepšega ter tekmovanje Otrok in pes, ki je tudi mlade spodbudil v zanimiv svet kinologije.

Razstava je imela krepko mednarodno udeležbo, tako s strani razstavljavcev kot sodnikov. Na njej sta sodila dva mednarodno priznana sodnika in specialista za terierje, in sicer Darle Heck iz Kanade in Ortlieb Lothary iz Nemčije. Razstavljavci pa so prihajali iz vse Evrope in širše. Posebne pozornosti je bila deležna ruska predstavnica, ki je iz rok župana prejela Culo dobrot Blagajeve dežele. Vredstavniki organizatorja, sponzorjev ter zaslužni vodje so se po koncu formalnega dela odpravili na poseben dogodek Čajanko z grofom Blagajem.

Številne pohvale so bile tistikrat izrečene, tako na račun organizacije kot prireditvenega prostora. Organizator je svoje zadovoljstvo objavil na družbenem omrežju, kjer je čestital vsem nagrajencem, se zahvalil vsem sodelujočim, med drugim tudi županu občine Dobrova – Polhov Gradec ter misel zaključil:"Prepričani smo, da se drugo leto snidemo v še večjem številu in da lokacija v Polhovem Gradcu postane del terierske tradicije v Sloveniji!"

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij