Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Grajski park in graščina vse bolj priljubljena za poroke

Že več kot desetletje je zakonsko zvezo mogoče skleniti tudi v Polhograjski graščini ali grajskem parku, ki velja za eno od izrednih lokacij Upravne enote Ljubljana. Zadnja leta število porok narašča. Letošnje leto bo Javni zavod Polhograjska graščina najbrž beležil rekordno število porok.
"Poroka je eden najpomembnejših dogodkov v življenju. Si je moč zaželeti in zamisliti še kaj več kot svečanost v nedrjih romantične Polhograjske graščine, kjer se boste resnično počutili grajsko! Za vse, ki si želite svojo odločitev, da živite z nekom, ki ga spoštujete in imate radi, zapisati v neizbrisan in prijeten spomin ali vsaj za trenutek stopiti iz vsakdanjosti, vam predlagamo sledeče: dajte žar svoji ljubezni v še nedotaknjenem, grajsko pravljičnem okolju Polhograjske graščine, kjer smo vam pripravili posebno ponudbo in veliko presenečenj."


S prijaznim nagovorom na spletni strani, čudovitim promocijskim videom, prijetnim osebjem, ki je vselej naklonjeno željam mladoporočencev, in še marsikatero malenkostjo nas Polhograjska graščina danes sprva privabi in nato prepriča, da svojo večno zaobljubo ljubljeni osebi izrečemo prav tam. Poleg tega je njena lokacija nadvse priročna, saj leži le korak stran od glavnega mesta Ljubljane in je kljub temu neokrnjena in zelena, kar je možno še posebej okusiti ob poroki na prostem, v grajskem parku, ki je vselej zgledno urejen. 
Naravne lepote in danosti ter promocijske aktivnosti, v prvi vrsti pa osebne izkušnje in dober glas, so tisto, kar je prineslo napredek v smislu, da lahko letos govorimo o rekordnem številu porok v Polhograjski graščini oziroma grajskem parku. Kar 41 parov je svojo privolitev izreklo v Polhovem Gradcu, vsaj ena pa se še obeta, saj je tu čarobno lepa tudi zimska pravljica. Statistika porok iz leta v leto strmo raste. Pred dobrimi petimi leti, ko prostor za poroke tu še ni bil uraden, smo govorili o enomestni številki, leta 2014 je ta le prišla do številke 19, leto kasneje do 26, nato pa je sledil preskok na 40 in letos še na eno čez.
Program poroke v romantični Polhograjski graščini ponuja poročno zaobljubo v poročni dvorani ali paviljonu v grajskem parku, poročno slavje pa je mogoče nadaljevati v parku, največkrat kar pod stoletno grajsko lipo, kjer s pijačo in prigrizkom lahko postrežejo tudi lično urejene hostese. Javni zavod Polhograjska graščina, ki je zadolžen za organizacije porok, lahko ponudi tudi možnost cerkvene poroke v grajski kapeli, župnijski cerkvi Marijinega rojstva ali cerkvi sv. Petra v Dvoru. Tako nad lokacijo in osveženo podobo paviljona kot tudi nad skladnostjo in urejenostjo hostes ter prijaznostjo drugih odgovornih in protokola so navdušeni ne le mladoporočenci, ki svoje zahvale in pohvale pogosto zapišejo, temveč tudi matičarji in pooblaščenci, ki se v ta naravni biser na obrobju Ljubljanske kotline radi vračajo.

 

Nadja Prosen Verbič

Fotografije: arhiv JZ Polhograjska graščina

Oglejte si tudi