Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

JUTRI
8°C
3°C
TOR.
10°C
4°C
Deli
5488

Dogodki in novosti septembra

Povabite svojo družino, prijatelja, soseda, znanca, poklepetajte pod stoletno lipo v grajskem parku. September nas vabi, da se naužijemo vseh lepot narave, dogajalo pa se bo v parku in Polhograjski graščini. 

 

Polhov doživljajski park in Knjižnica pod krošnjami
Vabljeni v Polhov doživljajski park, kjer boste polhu pomagali najti novi dom in se naučili veliko zanimivih reči o njegovih prijateljih. Vsak dan med 10. in 20. uro. Vstopnice lahko kupite v hiši v parku. Vabljeni tudi v letošnjo najbolj zeleno knjižnico pod krošnjami. V primeru slabega vremena imamo zaprto. Odpiralne čase preverite na: spletnih straneh visitpolhovgradec.si/prireditve ali www.grad-polhovgradec.si/polhov-dozivljajski-park, na FB-strani Polhograjska graščina ter na Instagram profilu Polhograjska graščina.

 

Hiša v parku (prej: Grajska pralnica)

Življenje ni praznik, življenje je delovni dan! Tak je naslov zbirke, ki si jo lahko brezplačno ogledate. NOVO: razstavljen je tudi gregorček, ki ga je naredila Nataša Sterle in ga podarila Društvu Lep je dan. V hiši lahko tudi kupite drobne spominke, ki jih izdelujejo domačini. S tem želimo spodbuditi lokalne izdelovalce, da sodelujejo in se predstavijo. Hiša v parku bo odprta vse dni od 10. do 20. ure.  V primeru slabega vremena imamo zaprto.

 

Polhkov vikend
V soboto, 31. avgusta, ob 20.30 vljudno vabljeni v kino v parku, v nedeljo, 1. septembra, od 11. ure naprej pa lahko obiščete različne dogodke v grajskem parku: delavnice, vodene obiske Polhovega doživljajskega parka, menjalnico …  

 

Voden ogled dvorske cerkve
V nedeljo, 1. septembra, od 16. do 18. ure vabljeni na brezplačno vodenje po dvorski cerkvi sv. Petra, ki velja za eno najlepših cerkva pozne gotike pri nas. V notranjosti si lahko ogledate lesen strop, ki z okrasom posnema gotsko obokanje, renesančno oblikovana kamnita baldahina ter reliefno okrašene empore, na katerih je ob obredih sedela gosposka. Vodil bo vodnik Marjan Malovrh.

 

26. posebna razstava za terierje Polhograjski Dolomiti Terrier Show
V soboto, 31. avgusta, vabljeni na specialno razstavo za terierje, ki jo na prireditvenem prostoru pri gostilni Pograjski dom organizira Slovenski klub za terierje (SKT).

 

Poroka v romantični Polhograjski graščini, le korak iz Ljubljane
Ljubezen v zraku … vabimo vaju v objem grajskega parka, ki ga obdajajo okoliški hribi, stran od mestnega vrveža in gneče. Svojo ljubezen potrdita pri nas v Polhograjski graščini. Možen je dogovor za cerkveni obred v  župnijski cerkvi Marijinega rojstva ali v znameniti gotski cerkvi sv. Petra v Dvoru. Termini porok se usklajujejo glede na prvo prijavo para za posamezno soboto. Pokličita nas, veseli bomo vajinega obiska. Uradne ure za poroke začnemo februarja, ob sredah od 12. do 18. ure (obvezna je predhodna najava).

 

Čaj z grofom Blagajem
Na druženje z grofom Blagajem vas vabimo vsak petek popoldan. Spoznajte grofico, poskusite grajske dobrote, privoščite si nekaj novega. Obvezna je predhodna najava.

 

GRAJSKA knjižnica Polhov Gradec

Vrata grajske knjižnice so odprta vsak četrtek od 17. do 19.  ure in v soboto od 10. do 12. ure. V knjižnici velja članarina Mestne knjižnice Ljubljana, zato vabljeni tudi vsi člani MKL, ki obiskujete ostale enote. V knjižnici je na voljo veliko literature, ki je priporočena za domača branja (za osnovne in srednje šole) in bralne značke, zato vabljeni tudi šolarji in dijaki. Članarine za mlade do 18. leta ni.

 

Pišite, pokličite, spremljajte nas, za vas smo na voljo:

T: 031 776 259
E: info@grad-polhovgradec.si
www.grad-polhovgradec.si    
www.visitpolhovgradec.si
Spremljajte nas tudi na FB- in Instagram profilu Polhograjska graščina.

Pripravile: Julija Buh, Ana Oblak, Nina Slana

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi