Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Dogodki in novosti septembra

Poletje počasi zapira svoja vrata. Šolska torba že nestrpno čaka in se veseli, da gre skupaj s svojim šolarjem na pot, novo šolsko pot. Preden zares pospravimo poletne kovčke, kopalke in v album shranimo čudovite spomine tega poletja, vas na prvo septembrsko soboto in nedeljo vabimo na Polhkov vikend. Pridruži se dogodivščini tega poletja.

Polhkov vikend 

Prvi septembrski vikend, od 1. do 2. septembra, ki je še zadnji počitniški vikend, bo grajski park ponovno zaživel. V soboto vabljeni v kino za otroke ob 20.30 in odrasle ob 22.00. V nedeljo pa vabljeni na družinski dan (glasbena pravljica Polh rogovilež in glasbena delavnica, voden obisk Polhovega doživljajskega parka z interpretativnimi vodniki; v grajskem parku: živalska olimpijada, menjalnica igrač, oblek in knjig; v grajskem parku: spoznaj čisto prave živali …). Pripravljamo vrsto zanimivih dogodkov, z nami bo tudi Polh Blagajko in še mnogi drugi … pridi, nikar ne zamudi.

 

Polhov doživljajski park
Vabljeni v Polhov doživljajski park. V Polhovem doživljajskem parku boste polhu pomagali najti novi dom in se naučili veliko zanimivih reči o njegovih prijateljih. Začetek v Hiši v parku, kjer ob nakupu vstopnice dobite brezplačno Polhovo knjižico. Več na: www.grad-polhovgradec.si/polhov-dozivljajski-park.

 

Hiša v parku
Za vas smo na voljo vsak dan, razen ob ponedeljkih: torek–nedelja: od 10. do 20. ure. Nudimo vam sladoled ali osvežujoč napitek, ki se bo prilegel po sprehodu. Povabite prijatelje in poklepetajte v čudovitem okolju grajskega parka. V Hiši v parku kupite kakšen spominek ali izdelek domačih mojstrov. Kupite in ponesite Polhov Gradec v svet.  Še vedno je na voljo tudi ogled razstave Življenje ni praznik, življenje je delovni dan. V hišici vas čaka tudi zadnji žig za Polhovo knjižico.

 

Knjižnica pod krošnjami
Do 2. septembra bo v grajskem parku najbolj zelena knjižnica pod krošnjami, ki je odprta tako kot hiša v parku (tor.–ned.: 10.00–20.00). Letos je še bogatejša. Za otroke pripravljamo različne delavnice, ki se odvijajo vsako nedeljo dopoldan med 10. in 12. uro in popoldan med 16.30 in 18.30. V primeru slabega vremena nas ni.

 

Pasja razstava
Na prireditvenem prostoru pri Pograjskem domu bo 1. septembra 24. specialna CAC razstava za terierje. Organizator dogodka je Slovenski klub za terierje. Vljudno vabljeni.

Šundr
V Polhov Gradec se vrača Šundr – najboljša rock zabava leta, glasbeni gostje bodo številne glasbene skupine iz različnih krajev po Sloveniji. Vabljeni na Šundr 8. septembra na prireditvenem prostoru pri Pograjskem domu. Organizator dogodka je TD Polhov Gradec. 

Tek na Lovrenc
Prvi tek na Lovrenc bo 22. septembra ob 10. uri. Vabljeni, da se pridružite kot tekmovalci ali navijači. Organizator dogodka je TD Polhov Gradec.

 

Pristava (Železnikarjeva hiša)
V pristavi si lahko ogledate razstavo čebel To Bee or not to be. Razstavo bogatijo čebele vseh vrst, ki so jih v Polhov Gradec poslali učenci s celega sveta. Za ogled razstave se oglasite v Hiši v parku, z veseljem vam bomo odprli vrata Železnikarjeve hiše.

 

Voden ogled dvorske cerkve
V nedeljo, 2. septembra, bo od 16. do 18. ure brezplačno vodenje po dvorski cerkvi sv. Petra, ki velja za eno najlepših cerkva pozne gotike pri nas. V notranjosti si lahko ogledate lesen strop, ki z okrasom posnema gotske oboke, renesančno oblikovana kamnita baldahina ter reliefno okrašene empore, na katerih je ob obredih sedela gosposka. Vodil bo vodnik Marjan Malovrh.

 

Poroka v romantični Polhograjski graščini, le korak iz Ljubljane
Se želita poročiti v grajskem parku, ki ga obdajajo okoliški hribi, v zelenem okolju, stran od mestnega vrveža in gneče? Vabimo vaju, da svojo ljubezen potrdita v objemu Polhograjske graščine. Možen je dogovor za cerkveni obred v  župnijski cerkvi Marijinega rojstva ali znameniti gotski cerkvi sv. Petra v Dvoru. Termini porok se usklajujejo glede na prvo prijavo para za posamezno soboto. Pokličita nas, veseli bomo vajinega obiska. 

 

Čaj z grofom Blagajem
Čajanke izvajamo ob petkih popoldan ob 16.30. Obvezna je predhodna najava.

 

Grajska knjižnica Polhov Gradec

Vrata grajske knjižnice so odprta vsak četrtek od 17. do 19.  ure in soboto od 10. do 12. ure.  Vabljeni!

V knjižnici velja članarina Mestne knjižnice Ljubljana, zato vabljeni tudi vsi člani MKL, ki obiskujete ostale enote.

 

URE PRAVLJIC

Otroci! Tudi letos se bomo vsak zadnji četrtek v mesecu od oktobra do aprila podajali v SVET PRAVLJIC. Lepo vabljeni na prvo potovanje, ki bo 25. oktobra ob 16.30. Lepo vabljeni otroci od četrtega do desetega leta, pa tudi vsi ostali, ki radi poslušate pravljice.

 

Pišite, pokličite, spremljajte, za vas smo na voljo:

T: 031 776 259 ,
E: info@grad-polhovgradec.si ,
www.grad-polhovgradec.si.
Spremljajte nas tudi na FB-strani Polhograjska graščina.

Pripravile: Julija Buh, Ana Oblak, Nina Slana

 

 

Oglejte si tudi