Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Dogodki in novosti oktobra

Prišla je jesen. V gradu, grajskem parku in okolici bo poskrbljeno za pestro dogajanje. Morda pa se bo prilegel le preprost sprehod po parku, ki se že barva v jesenske barve. Prihajajo dolgi večeri in ob topli krušni peči ali prijetno zakurjenem kaminu bo lepo prebrati kakšno zgodbo, ki jo lahko poiščete v naši grajski knjižnici. Za vas smo na voljo, veselimo smo vašega obiska.

 

NOVO – Ure pravljic v grajski knjižnici

S tem mesecem vabimo vse otroke in ljubitelje pravljic, da se nam pridružite na URI PRAVLJIC. Pravljice bomo skupaj brali enkrat mesečno. Vsi otroci od tretjega do devetega leta lepo vabljeni, da se pridružite zbiranju žigov. Najbolj pridne čaka lepa nagrada. V pravljični svet se bomo prvič podali v četrtek, 26. oktobra ob 16.30. Sicer pa so vrata knjižnice odprta vsak četrtek od 17. do 19.  ure in zopet tudi ob sobotah od 10. do 12. ure. 

 

 

NOVO – Polhov Gradec na Instagramu

Skupaj z Mestno občino Ljubljana sodelujemo v projektu Lov na zaklade Osrednje Slovenije. Pripravili smo vam 10 odličnih predlogov za izlete, na katerih boste uživali v naravnih in kulturnih zakladih v našem okolišu in med katerimi je tudi Polhov Gradec z graščino in okolico. Uporabnike družbenega omrežja Instagram pa vabimo k sodelovanju. Na cilju vseh desetih točk vas čakajo lokalna darilca. Kako sodelujete?

  1. Izberite in obiščite kraj z našega seznama.
  2. Fotografirajte, kar vas je navdušilo.
  3. Fotografijo objavite na Instagramu in jo pokažete še drugim. Ne pozabite pripisati ključnika (oz. "hashtaga") #CentralSlovenia in označiti lokacije.
  4. Na navedeni točki pokažite svojo objavo in prejeli boste lokalno darilce.

Več na: www.visitljubljana.com/si/obiskovalci

 

Sprehod v preteklost

Ste že slišali za Babčerjev tabor? Ob vhodu v polhograjsko dolino je na levi strani kamnita gmota stožčaste oblike s prepadnimi stenami. V preteklosti naj bi na tem mestu stal stolp, ki je služil nadzoru vhoda v dolino. Ljudsko izročilo pravi, da je nekdaj tam stala utrdba, s katere so hrabre domačinke z vrelo vodo in oljem pregnale Turke. Na tem mestu so še vidni sledovi gradnje. Zaselek naj bi se v spomin na ta dogodek še danes imenoval Babna Gora. Več o Babčerjevem taboru in mnogo zanimivosti iz preteklosti naših krajev boste lahko izvedeli v nedeljo, 1. oktobra, od 16. do 18. ure.  Vabljeni na ogled dvorske cerkve z vodenjem pod vodstvom vodnika Marjana Malovrha.


Bučijada
Na zadnji oktobrski dan, 31. oktobra, vabljeni na sedaj že tradicionalni dogodek Bučijada. Ustvarjali in igrali se bomo skupaj z animatorji pod vodstvom TD Polhov Gradec.


Poroka v romantični Polhograjski graščini, le korak iz Ljubljane

Se želita poročiti v grajskem parku, ki ga obdajajo okoliški hribi, v zelenem okolju, stran od mestnega vrveža in gneče? Vabimo vaju, da svojo ljubezen potrdita v objemu Polhograjske graščine. Možen je dogovor za cerkveni obred v župnijski cerkvi Marijinega rojstva ali znameniti gotski cerkvi sv. Petra v Dvoru. Termini porok se usklajujejo glede na prvo prijavo para za posamezno soboto. Pokličita nas, veseli bomo vajinega obiska. 

 

Čaj z grofom Blagajem
Vabimo posameznike ali mlade pare, ki bi želeli za nekaj časa postati grof Blagaj ali grofica Antonija ter v njunem imenu voditi program Grajske čajanke za goste. Prijava naj vsebuje kratek življenjepis. Zaželeno je znanje tujih jezikov. Vaše prijave sprejemamo na info@grad-polhovgradec.si ali info@dobrova-polhovgradec.si.

 

Pišite, pokličite, spremljajte, za vas smo na voljo:

T: 031 776 259
E: info@grad-polhovgradec.si
www.grad-polhovgradec.si
Spremljajte nas tudi na FB-strani Polhograjska graščina

Pripravili: Julija Buh, Marjan Malovrh, Ana Oblak, Nina Slana

 

Oglejte si tudi