Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Dogodki in novosti v marcu

Staro ime za mesec marec je sušec in pomeni čas, ko zemlja pije snežnico, se začne sušiti in se pripravljati na pomladno rast. Čas, ko počasi vstopamo v pomlad. Marec obeta veliko lepih trenutkov in dogodkov: dan žena, gregorjevo, materinski dan ter seveda prvi spomladanski dan. Naj vas ti lepi dnevi in vonj po pomladi povabijo tudi v našo družbo. Spremljajte nas in obiščite dogodke, ki jih pripravljamo za vas. 

 

Polhov doživljajski park
Vabljeni v Polhov doživljajski park, kjer boste polhu pomagali najti novi dom in se naučili veliko zanimivih reči o njegovih prijateljih. Vsak dan med 10. in 16. uro. Vstopnice lahko kupite v graščini. V primeru slabega vremena imamo zaprto. Odpiralne čase preverite na: spletnih straneh www.grad-polhovgradec.si/polhov-dozivljajski-park ali visitpolhovgradec.si/prireditve, na FB-strani Polhograjska graščina ali Instagram profilu Polhograjska graščina.

 

Voden ogled dvorske cerkve
V nedeljo, 3. marca, od 14. do 16. ure vabljeni na brezplačno vodenje po dvorski cerkvi sv. Petra, ki velja za eno najlepših cerkva pozne gotike pri nas. V notranjosti si lahko ogledate lesen strop, ki z okrasom posnema gotsko obokanje, renesančno oblikovana kamnita baldahina ter reliefno okrašene empore, na katerih je ob obredih sedela gosposka. Vodil bo vodnik Marjan Malovrh.

 

Spuščanje gregorčkov v Božno
V soboto,  9. marca, ob 17. uri vljudno vabljeni na prireditveni prostor pri gostilni Pograjski dom, kjer bo društvo za kakovost življenja Lep je dan organiziralo skupno spuščanje gregorčkov v Božno. Za več informacij pišite na drustvolepjedan@gmail.com ali obiščite njihovo spletno stran www.srce-me-povezuje.si/lepjedan.

 

Mozartovi dnevi
V nedeljo, 31. marca, ob 17. uri vljudno vabljeni na že 200. Mozartove družinske dneve – festival ljubiteljev klasične glasbe, ki ga organizira KUD Serafin. Za več informacij pokličite na 031 262 545 (Teuta R. Brumec) ali pišite na kudserafin@yahoo.com.

 

Poroka v romantični Polhograjski graščini, le korak iz Ljubljane
Se želita poročiti v grajskem parku, ki ga obdajajo okoliški hribi, v zelenem okolju, stran od mestnega vrveža in gneče? Vabimo vaju, da svojo ljubezen potrdita v objemu Polhograjske graščine. Možen je dogovor za cerkveni obred v  župnijski cerkvi Marijinega rojstva ali znameniti gotski cerkvi sv. Petra v Dvoru. Termini porok se usklajujejo glede na prvo prijavo para za posamezno soboto. Pokličita nas, veseli bomo vajinega obiska. Uradne ure za poroke so ob sredah od 12. do 18. ure (obvezna je predhodna najava).

 

Čaj z grofom Blagajem
Čajanke izvajamo ob petkih popoldan. Obvezna je predhodna najava.

 

GRAJSKA knjižnica Polhov Gradec

Vrata grajske knjižnice so odprta vsak četrtek od 17. do 19.  ure in v soboto od 10. do 12. ure.  Vabljeni, da si v knjižnici izberete knjigo za krajšanje dolgih zimskih večerov. V knjižnici velja članarina Mestne knjižnice Ljubljana, zato vabljeni tudi vsi člani MKL, ki obiskujete druge enote. V knjižnici je na voljo veliko literature, ki je priporočena za domača branja (za osnovne in srednje šole) in bralne značke, zato vabljeni tudi šolarji in dijaki. Članarine za mlade do 18. leta ni.

 

URE PRAVLJIC: vabljeni na ure pravljic v znamenju spominov na Polhov Gradec

Vida Kokalj, pisateljica, tudi pravljičarka, po poklicu pa pravnica, je del otroških let preživela v Polhovem Gradcu, kjer je bil njen oče Rajko Kokalj od 1950. do 1957. leta veterinarski tehnik. Potem se je preselila v Ljubljano. Na vabilo knjižnice Polhov Gradec bo z nami v četrtek, 28. februarja. Med pravljicami, ki jih bo prebrala, je tudi ena z naslovom Polhograjska roža. Vida Kokalj jo je napisala prav ob spominih na Polhov Gradec. Prisrčno vabljeni v polhograjsko knjižnico v četrtek, 28. februarja, ob 16.30. Na tokratno uro pravljic lepo vabljeni prav vsi ljubitelji pravljic, ne glede na starost. V marcu nadaljujemo z urami pravljic v četrtek, 28. , ob 16.30.

 

Pišite, pokličite, spremljajte nas, za vas smo na voljo:

T: 031 776 259
E: info@grad-polhovgradec.si
www.grad-polhovgradec.si    www.visitpolhovgradec.si
Spremljajte nas tudi na FB- in Instagram profilu Polhograjska graščina.

Pripravile:  Julija Buh, Ana Oblak, Nina Slana

 

 

Oglejte si tudi