Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Dogodki in novosti v maju

Z majem odpremo poletno sezono in našo hišico v grajskem parku z novim delovnim časom: odprti smo vse dni v tednu od 10.00 do 20.00. V graščini in na naši spletni strani lahko rezervirate zanimiva lokalna doživetja, ki jih ponuja naš okoliš – delavnico izdelave fresk, delavnico peke kruha, rezbarsko delavnico in še več! Tudi lokalne izdelke, ki jih ponujamo v graščini, si lahko sedaj ogledate na naši spletni strani, še preden pridete na obisk!

Ste že raziskali Polhograjske dolomite? PD Blagajana skrbi za Polhograjsko planinsko pot, ki vas popelje po njihovih vrhovih. Predlagamo, da se na pot podate s pomočjo posebnega planinskega dnevnika, kjer je pot dodobra razložena, prav tako pa vam omogoča zbiranje žigov na kontrolnih točkah in si tako prislužite planinsko značko. Dnevnik in prvi žig dobite pri nas.

 

Zven zaklete grofice in Polhov doživljajski park

Polhov doživljajski park navdušuje skozi vse leto. Zasnovan je tako, da skozi preplet pravljičnega in resničnega sveta ustvarja doživetja, ki otroke spodbujajo h gibanju v naravi. Ob tem jih na nevsiljiv način uči o naravi in kulturi Polhovega Gradca, obiskovalci pa posebno knjižnico z nabranimi žigi in nalepkami shranijo za spomin in učno gradivo. Vrhunsko doživetje za družine z otroki! Park si deloma deli pot z Blagajevo tematsko potjo, ki poleg zgodovinskih poudarkov obravnava tudi prisotne naravne znamenitosti. Polhov doživljajski park je odprt vse dni v tednu od 10.00 do 20.00, vstopnice lahko kupite v graščini. Obiščete ga lahko sami ali z vodičem (voden ogled bo 20. 5. ob 10.00).

Novembra 2022 smo odprli novo pravljično pot  Zven zaklete grofice. Ta se nahaja na robu Blagajeve dežele. Vstopnice lahko kupite na recepciji G Design hotela, po ceni 7,5 eur na otroka. Pot vas bo vodila na Gradišče. S pomočjo knjižice boste sledili zgodbi o zakleti grofici, spoznali človeške kreposti, ki jih boste poizkusili imitirati z zvokom. Po poti lahko namreč zaigrate na devet zvočil, občudujete skulpture in objekte, ki še dodatno obogatijo izkušnjo

 

V mesecu maju vas vabimo na poseben dogodek – Glasbeno dogodivščino z Zakleto grofico. Dobimo se 13. 5. ob 11. uri pri G Design hotelu! Le redko boste imeli priložnost, da iz zvočil na poti slišite tako glasbo, saj bosta z njimi ustvarjala vrhunska glasbenika - Samoto Kutin in Ana Kravanja.  Lepo vabljeni!

Vodenje po cerkvi sv. Petra v Dvoru
V nedeljo, 7. 5. 2023, bo po cerkvi sv. Petra v Dvoru pri Polhovem Gradcu potekalo tradicionalno brezplačno vodenje. Vodič Marjan Malovrh je izjemen poznavalec skrivnostne in mogočne cerkve, zato je imenitno doživetje zagotovljeno. Vabljeni!
 

Mozartovi družinski dnevi

Majski program vključuje tudi Festival ljubiteljev klasične glasbe. V nedeljo, 28. 5., ob 17.00 vabljeni na 238. Mozartove družinske dneve. Prepustite se začarati grajskemu ambientu ob zvokih klasične glasbe.

 

Poroka v Polhograjski graščini

Zaljubljenci! Če se nameravate v letošnjem letu poročiti, si čimprej rezervirajte termin. Po civilnem obredu lahko del poročnega slavja lahko nadaljujete v parku, največkrat kar pod stoletno grajsko lipo. Uradne ure za poroke so ob sredah med 12. in 17. uro, vendar le ob predhodni najavi.

 

Pišite, pokličite, spremljajte, za vas smo na voljo:

T: 031 776 259

E: info@grad-polhovgradec.si

www.grad-polhovgradec.si www.visitpolhovgradec.si

Spremljajte nas tudi na FB strani Blagajeva dežela, igrivo zaledje Ljubljane in Polhov doživljajski park ter na Instagram profilu polhograjska_grascina

Pripravil: Roman Vučajnk

 

 

Oglejte si tudi