Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Dogodki in novosti v maju

Maj ali veliki traven, mesec pomladi, cvetenja, brstenja in ljubezni.  Za nekatere je to najlepši mesec v letu. V mesecu maju je tudi nekaj praznikov: praznik dela, dan Evrope, svetovni dan biotske raznovrstnost, svetovni dan čebeli.  Vabljeni, da obiščete katerega od naših dogodkov v grajskem parku ali graščini.

Dvorska cerkev
V nedeljo, 6. maja, od 16. do 18. ure vabljeni na brezplačno vodenje po dvorski cerkvi sv. Petra, ki velja za eno najlepših cerkva pozne gotike pri nas. V notranjosti si lahko ogledate lesen strop, ki z okrasom posnema gotsko obokanje, renesančno oblikovana kamnita baldahina ter reliefno okrašene empore, na katerih je ob obredih sedela gosposka. Vodil bo vodnik Marjan Malovrh.

 

Hiša v parku
Hiša v parku ponovno odpira svoja vrata. V njej si lahko ogledate razstavo Življenje ni praznik, življenje je delovni dan, kupite kakšen spominek, pijačo ali sladoled. Lahko pa se le sprehodite po parku in uživate v lepem parku.

 

Knjižnica pod krošnjami
V grajskem parku se bo odvijala najbolj zelena knjižnica pod krošnjami. Ob nedeljah bomo letos za otroke pripravili več delavnic, ki se bodo odvijale dopoldan od 10.00 do 12.00, in še isti dan popoldan od 16.30 do 18.30. Meseca maja bo knjižnica odprta od petka do nedelje, od 10.00 do 18.00. Vljudno vabljeni.

 

Dnevi medu
V grajskem parku in graščini bodo od 17. do 20. maja potekali že 26. Dnevi medu. V parku in graščini si boste lahko ogledali več različnih razstav, poskusili med in medene izdelke, se udeležili predavanj in delavnic. Pridite, lepo bo.

 

Poroka v romantični Polhograjski graščini, le korak iz Ljubljane
Se želita poročiti v grajskem parku, ki ga obdajajo okoliški hribi, v zelenem okolju, stran od mestnega vrveža in gneče? Vabimo vaju, da svojo ljubezen potrdita v objemu Polhograjske graščine. Možen je dogovor za cerkveni obred v v župnijski cerkvi Marijinega rojstva ali v znameniti gotski cerkvi sv. Petra v Dvoru. Termini porok se usklajujejo glede na prvo prijavo para za posamezno soboto. Pokličita nas, veseli bomo vajinega obiska. 

 

Čaj z grofom Blagajem
Vabimo posameznike ali mlade pare, ki bi želeli za nekaj časa postati grof Blagaj ali grofica Antonija ter v njunem imenu voditi program Grajske čajanke za goste. Prijava naj vsebuje kratek življenjepis. Zaželjeno je znanje tujih jezikov. Vaše prijave sprejemamo na info@grad-polhovgradec.si ali info@dobrova-polhovgradec.si.

 

Knjižnica Polhov Gradec

Vrata knjižnice so odprta vsak četrtek od 17. do 19.  ure in v soboto od 10. do 12. ure.  Vabljeni!

 

Pišite, pokličite, spremljajte, za vas smo na voljo:

T: 031 776 259
E: info@grad-polhovgradec.si
www.grad-polhovgradec.si
Spremljajte nas tudi na FB profilu Polhograjska graščina

Pripravile:  Julija Buh, Ana Oblak, Nina Slana

 

Oglejte si tudi