Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
PON.
12°C
2°C
Oceni objavo

Dogodki in novosti v juniju

Poletje že odpira svoj vrata. Razigrani dnevi, polni smeha in otroškega veselja, naj se prebudijo v vsakem od nas. Junija vas s tem namenom vabimo v Polhograjsko graščino in njeno okolico na številne dogodke. Spremljajte nas, veseli bomo vašega obiska!

Novo ...

Svoja vrata bo odprla Knjižnica pod krošnjami
Najbolj zelena Knjižnica pod krošnjami bo spet v grajskem parku! Knjižnica pod krošnjami bo odprta vse vikende. Prvič boste lahko z nami že v petek, 3. junija. Knjižnica pod krošnjami nas bo razveseljevala vse do 28. avgusta. Obiščite nas vsak petek od 16. do 20. ure ali vsako soboto in nedeljo od 10. ure do 20. ure. V primeru slabega vremena nas ne bo!


Poletna muzejska noč

Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu vas v sodelovanju z Javnim zavodom Polhograjska graščina vabi na Poletno muzejsko noč v soboto, 18. junija. Poleg ogleda muzejskih zbirk in doživljanja graščine za vas pripravljamo zanimiv program.

Ob 18.30: Čaj z grofom Blagajem in hudomušna zgodba o pošti v 19. stoletju
Med zidovi Polhograjska graščine, v kateri danes domuje Muzej pošte in telekomunikacij, se prepustite preteklosti in njenim nekdanjim prebivalcem. V grajskem salonu se pridružite grofu Blagaju in njegovi ženi Antoniji ob skodelici zeliščnega čaja in medenem kolaču. V Muzeju pošte in telekomunikacij spoznajte bogato zgodovino pošte iz časa grofa Blagaja in odkrijte zgodbo o prvem polhograjskem poštarju. Izvedeli boste marsikatero zanimivost o postiljonih, poštnih rogovih, kočijah ter prvi poštni znamki, poslušali melodije poštnega roga in se skupaj z Blagajem preizkusili v pisanju pisma s peresom.

Ob 20.00: delavnica Poštni rog
Otroci bodo po čajanki izdelali poštni rog, ki je skoraj enak tistemu, na katerega so pred 100 leti trobili postiljoni. Izdelan je iz plastične cevi, lijaka in okrašen s pisanimi cofi, nanj pa je mogoče tudi zatrobiti. Delavnica je primerna za otroke od 6 do 12 let. Muzej bo na ta dan odprt od 18.00 do 21.00. Na ta dan bo vstop prost.

Otroška menjalnica
Zadnjo nedeljo v juniju bomo v parku v sklopu Knjižnice pod krošnjami pripravili Otroško menjalnico. Če imate rabljene igrače, s katerimi se ne igrate več, otroška oblačila ali knjige iz otroštva, ste vabljeni, da jih prinesete in izmenjate z drugimi. V primeru slabega vremena bomo menjalnico izvedli julija.

Gostili bomo….

Sprejem najboljših učenk in učencev
V petek, 17. junija, ob 18. uri bo v parku Polhograjske graščine župan Franc Setnikar sprejel najboljše učenke in učence, ki so letos zaključili svojo osnovnošolsko izobraževalno pot v Osnovni šoli Dobrova in Osnovni šoli Polhov Gradec.


Razstava čipk
V nedeljo, 19. junija, bo v graščini odprtje razstave čipk, ki ga organizira Klekljarsko društvo Polhov Gradec.

Dan pod Lovrencem
Ravno tako bo v nedeljo, 19. junija, potekal že 26. Dan pod Lovrencem, ki ga pripravljajo člani TD Briše. Tema letošnjega Dneva pod Lovrencem bo posvečena poštarjem. V grajskem parku nam bodo skupaj z Dramsko skupino Neptun z igro prikazali prigode iz življenja poštarjev pred kakšnega pol stoletja.

176. Mozartovi družinski dnevi
Vsi ljubitelji klasične glasbe ste vabljeni na 176. Mozartove družinske dneve, ki jih bo Polhograjska graščina gostila 19. junija od 17. do 20. ure.

Občinski praznik
V petek, 24. junija, ob 19.30 bo v parku Polhograjske graščine potekala proslava ob občinskem prazniku občine Dobrova - Polhov Gradec in dnevu državnosti Republike Slovenije. Slavnostni govornik bo župan občine Dobrova - Polhov Gradec Franc Setnikar. Sledila bo slavnostna podelitev občinskih priznanj s kulturnim programom, ki ga bodo oblikovala društva iz občine Dobrova - Polhov Gradec. Po prireditvi bo sprejem s pogostitvijo z Dobrotami Blagajeve dežele.

Še vedno pa velja vabilo ...

Hiša v parku
Obiščite nas v Hiši v parku, oglejte si razstavo Življenje ni praznik, življenje je delovni dan in se naužijte svežega zraka za grajskim obzidjem. Vabljeni od torka do četrtka v dopoldanskem času, od petka do nedelje pa od 10. do 20. ure.

Grajska poroka
Našo ponudbo si oglejta na naši spletni strani, pokličita nas, veseli bomo tudi vajinega obiska.

Vodeni ogledi dvorske cerkve
Prvo nedeljo v mesecu juniju bo ponovno priložnost, da od blizu doživite in se sprehodite skozi zgodovino cerkve sv. Petra v Dvoru. V nedeljo, 5. junija, vas od 16. do 18. ure vabimo na brezplačno javno vodstvo.

Čaj z grofom Blagajem
Čaj z grofom Blagajem lahko popijete vsak petek ob 16.30. Obvezna je predhodna najava.

Vabljeni!

Veseli bomo tudi vašega mnenja, zato nas pokličite ali nam pišite:
Polhograjska graščina
T: 031 776 259
E: info@grad-polhovgradec.si
www.grad-polhovgradec.si

Pripravile: Ana Oblak, Ajda Kozjek, Nina Slana

Oglejte si tudi