Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Dogodki in novosti junija

Povabite svojo družino, prijatelja, soseda, znanca, poklepetajte pod stoletno lipo v grajskem parku. Mesec junij nas vabi, da se naužijemo vseh lepot narave, dogajalo pa se bo v parku in Polhograjski graščini. 

 

Polhov doživljajski park in Knjižnica pod krošnjami
Vabljeni v Polhov doživljajski park, kjer boste polhu pomagali najti novi dom in se naučili veliko zanimivih reči o njegovih prijateljih. Vsak dan med 10. in 20. uro. Vstopnice lahko kupite v hiši v parku. Vabljeni tudi v letošnjo najbolj zeleno knjižnico pod krošnjami. V primeru slabega vremena imamo zaprto.  Odpiralne čase preverite na: visitpolhovgradec.si/prireditve ali grad-polhovgradec.si/polhov-dozivljajski-park, na FB-strani ali Instagram profilu Polhograjska graščina.

 

Hiša v parku (prej: Grajska pralnica)

Življenje ni praznik, življenje je delovni dan! Tak je naslov zbirke, ki si jo lahko brezplačno ogledate.

NOVO: Razstavljen je tudi gregorček, ki ga je naredila Nataša Sterle in ga podarila društvu Lep je dan.

Mogoč je tudi nakup drobnih spominkov, ki jih izdelujejo domači pridelovalci. S tem želimo spodbuditi lokalne pridelovalce, da sodelujejo in se predstavijo. Hiša v parku je odprta vse dni od 10. do 20. ure.  V primeru slabega vremena imamo zaprto.

 

Voden ogled dvorske cerkve
V nedeljo, 2. junija, od 16. do 18. ure vabljeni na brezplačno vodenje po dvorski cerkvi sv. Petra, ki velja za eno najlepših cerkva pozne gotike pri nas. V notranjosti si lahko ogledate lesen strop, ki z okrasom posnema gotsko obokanje, renesančno oblikovana kamnita baldahina ter reliefno okrašene empore, na katerih je ob obredih sedela gosposka. Vodil bo vodnik Marjan Malovrh.

 

Koncert zdravniškega orkestra Camerata Medica
V soboto, 8. junija ob 18. uri, vabljeni na koncert zdravniškega orkestra Camerata Medica.

 

Odprtje razstave Barčica po morju plava
V soboto, 15. junija ob 18. uri, vabljeni v graščino na odprtje razstave Barčica po morju plava. Dogodek organizira Klekljarsko društvo Polhov Gradec.

Dan pod Lovrencem
V nedeljo, 16. junija, vabljeni v grajski park, kjer bo TD Briše organiziralo dogodek Dan pod Lovrencem.

 

Občinski praznik
V grajskem parku bomo tudi letos gostili dogodek ob občinskem prazniku, 21. junija ob 20. uri. Vljudno vabljeni!

 

Mozartovi dnevi
V nedeljo, 23. junija ob 17. uri, vljudno vabljeni na že 203. Mozartove družinske dneve, festival ljubiteljev klasične glasbe, ki ga organizira KUD Serafin. Za več informacij pokličite na 031 262 545 (Teuta R. Brumec) ali pišite na kudserafin@yahoo.com.

 

Poroka v romantični Polhograjski graščini, le korak iz Ljubljane
Ljubezen v zraku … vabimo vaju v objem grajskega parka, ki ga obdajajo okoliški hribi, stran od mestnega vrveža in gneče. Svojo ljubezen lahko potrdita pri nas v Polhograjski graščini. Možen je dogovor za cerkveni obred v  župnijski cerkvi Marijinega rojstva ali v znameniti gotski cerkvi sv. Petra v Dvoru. Termini porok se usklajujejo glede na prvo prijavo para za posamezno soboto. Pokličita nas, veseli bomo vajinega obiska. Uradne ure za poroke so ob sredah od 12. do 18. ure (obvezna je predhodna najava).

 

Čaj z grofom Blagajem
Na druženje z grofom Blagajem vas vabimo vsak petek popoldan. Spoznajte grofico, poskusite grajske dobrote, privoščite si nekaj novega. Obvezna je predhodna najava.

 

GRAJSKA knjižnica Polhov Gradec

Vrata grajske knjižnice so odprta vsak četrtek od 17. do 19.  ure in v soboto od 10. do 12. ure. V knjižnici velja članarina Mestne knjižnice Ljubljana, zato vabljeni tudi vsi člani MKL, ki obiskujete ostale enote. V knjižnici je na voljo veliko literature, ki je priporočena za domača branja (za osnovne in srednje šole) in bralne značke, zato vabljeni tudi šolarji in dijaki. Članarine za mlade do 18. leta ni.

 

ZAKLJUČEK UR PRAVLJIC: maja bo ura pravljic zadnji četrtek, 30., ravno tako ob 16.30. Če bo vreme dopuščalo, bomo imeli uro pravljic v parku. Vsi otroci, ki ste v tem šolskem letu obiskovali ure pravljic, lepo vabljeni po diplomo in malo darilce. Vabljeni pa ste seveda tudi vsi ostali otroci!

Pišite, pokličite, spremljajte, za vas smo na voljo:

T: 031 776 259
E: info@grad-polhovgradec.si
www.grad-polhovgradec.si    www.visitpolhovgradec.si
Spremljajte nas tudi na FB- in Instagram profilu Polhograjska graščina

Pripravile:  Julija Buh, Ana Oblak, Nina Slana

 

 

Oglejte si tudi