Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Dogodki in novosti julija in avgusta

Povabite svojo družino, prijatelja, soseda, znanca, poklepetajte pod stoletno lipo v grajskem parku. Poletje nas vabi, da se naužijemo vseh lepot narave, dogajalo pa se bo v parku in Polhograjski graščini.

Polhov doživljajski park in Knjižnica pod krošnjami

Vabljeni v Polhov doživljajski park, kjer boste polhu pomagali najti novi dom in se naučili veliko zanimivih reči o njegovih prijateljih. Vsak dan med 10. in 20. uro. Vstopnice lahko kupite v hiši v parku. Vabljeni tudi v letošnjo najbolj zeleno knjižnico pod krošnjami. V primeru slabega vremena imamo zaprto.  Odpiralne čase preverite na: spletni strani  http://visitpolhovgradec.si/prireditve ali http://www.grad-polhovgradec.si/polhov-dozivljajski-park,  na FB strani Polhograjska graščina ter na Instagram profilu Polhograjska graščina.

 

Hiša v parku (prej: Grajska pralnica)

Življenje ni praznik, življenje je delovni dan! Tak je naslov zbirke, ki si jo lahko brezplačno ogledate.

NOVO: Razstavljen je tudi gregorček, ki ga je naredila Nataša Sterle in ga podarila društvu Lep je dan.

Omogočen je tudi nakup drobnih spominkov, ki jih izdelujejo domači izdelovalci. S tem želimo spodbuditi lokalne pridelovalce, da sodelujejo in se predstavijo.
Hiša v parku bo odprta vse dni od 10. do 20. ure.  V primeru slabega vremena imamo zaprto.

 

Voden ogled dvorske cerkve
V nedeljo, 7. julija in 4. avgusta od 16. do 18. ure, vabljeni na brezplačno vodenje po dvorski cerkvi sv. Petra, ki velja za eno najlepših cerkva pozne gotike pri nas. V notranjosti si lahko ogledate lesen strop, ki z okrasom posnema gotsko obokanje, renesančno oblikovana kamnita baldahina ter reliefno okrašene empore, na katerih je ob obredih sedela gosposka. Vodil bo vodnik Marjan Malovrh.

 

Pod grajsko lipo
V petek, 30. avgusta, vabljeni v grajski park, kjer bo TD Briše organiziralo dogodek Pod grajsko lipo.

 

Polhkov vikend
V grajskem parku bomo tudi letos organizirali Polhkov vikend, 31. 8. in 1. 9.; v soboto bo kino v parku, v nedeljo pa pester program za otroke. Vljudno vabljeni.

 

26. specialna razstava za terierje (Polhograjski Dolomiti Terrier Show)
Slovenski klub za terierje SKT v soboto, 31. 8., organizira 26. specialno razstavo za terierje na prireditvenem prostoru pri gostilni Pograjski dom.

 

Poroka v romantični Polhograjski graščini, le korak iz Ljubljane
Ljubezen v zraku … vabimo vaju v objem grajskega parka, ki ga obdajajo okoliški hribi, stran od mestnega vrveža in gneče. Svojo ljubezen potrdita pri nas v Polhograjski graščini. Možen je dogovor za cerkveni obred v  župnijski cerkvi Marijinega rojstva ali v znameniti gotski cerkvi sv. Petra v Dvoru. Termini porok se usklajujejo glede na prvo prijavo para za posamezno soboto. Pokličita nas, veseli bomo vajinega obiska. Uradne ure ob sredah od 12. do 18. ure (obvezna je predhodna najava zaradi dopustov).

 

Čaj z grofom Blagajem
Na druženje z grofom Blagajem vas vabimo vsak petek popoldan. Spoznajte grofico, poskusite grajske dobrote, privoščite si nekaj novega. Obvezna je predhodna najava.

 

GRAJSKA knjižnica Polhov Gradec

Po počitniško branje v grajsko knjižnico

Vrata knjižnice so odprta vsak četrtek od 17. do 19.  ure in v soboto od 10. do 12. ure. 

V knjižnici velja članarina Mestne knjižnice Ljubljana, zato vabljeni tudi vsi člani MKL, ki obiskujete ostale enote. V knjižnici je na voljo veliko literature, ki je priporočena za domača branja (za osnovne in srednje šole) in bralne značke, zato vabljeni tudi šolarji in dijaki. Članarine za mlade do 18. leta ni.

 

Pišite, pokličite, spremljajte, za vas smo na voljo:

T: 031 776 259
E: info@grad-polhovgradec.si
www.grad-polhovgradec.si    
www.visitpolhovgradec.si
Spremljajte nas tudi na FB in Instagram profilu Polhograjska graščina.

Pripravile:  Julija Buh, Ana Oblak, Nina Slana

Oglejte si tudi