Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
1°C
-3°C
JUTRI
3°C
-1°C
Deli
7402

Dogodki in novosti v decembru

Prihaja najbolj prazničen del leta, to je čarobni december. Lučke, mraz, možje, ki nosijo darila, vonj po piškotih in kuhanem vinu: čas, ko se obdarujemo, čas, ko mislimo na družino, prijatelje, znance, čas, ko se obiskujemo, čas, ko se imamo najlepše. Da, vse to in še mnogo več je december. V Polhograjski graščini pripravljamo pester decembrski program dogodkov. Posebej vas vabimo na Miklavžev sejem, ki nas obišče že v prvih dneh meseca. Pripravljamo še vrsto drugih dogodkov, ki bodo nam in vam polepšali mrzle decembrske dni. Spremljajte nas in vabljeni v dobro družbo. 


Miklavžev sejem 2016

Tudi v letošnjem letu nas bo obiskal tradicionalni Miklavžev sejem. Ta bo v Polhograjski graščini v petek, 2. 12. 2016, ko bomo ob 17. uri prižgali praznične lučke v parku in s tem odprli sejem, na katerega boste lahko prišli v soboto in nedeljo, 3. in 4. decembra 2016, od 9. do 19. ure. Pripravljamo bogat spremljevalni program. Vse razstavljavce še vabimo, da spremljate našo spletno in FB-stran, kjer je objavljena prijavnica in vse informacije o poteku sejma.

 

Vabljeni po knjigo v graščino

V Polhovem Gradcu že nekaj desetletij deluje manjša knjižnica. Nahaja se v pritličju graščine in je odprta ob četrtkih od 17. do 19. ure in sobotah od 10. do 12. ure. Deluje pod okriljem Mestne knjižnice Ljubljana. V naši mali knjižnici se vedno najde za vsakega nekaj. Lepo vabljeni!

Novo: izposodili si boste lahko tudi knjige, ki so na voljo le v Knjižnici pod krošnjami.
Knjižnica bo svoja vrata odprla tudi v času Miklavževega sejma.

 

Božični koncert

December vedno spremlja in polepša pesem. V petek, 16. decembra 2016, vas ob 19. uri vabimo v graščino na božični koncert Tine Debevc in Klemena Torkarja z učenci. Vstop bo prost.

 

Blagoslov konj v parku

Štefanovo se praznuje 26. decembra 2016, na ta dan ima god sveti Štefan, ki velja za zavetnika konj in dejavnosti, ki so povezane s konji. Ob 10. uri vabljeni v grajski park na blagoslov konj.

 

Še vedno pa velja vabilo ...

Ogled dvorske cerkve

Ko nam nedeljsko vreme ne postreže s sončnimi žarki, je vabilo na ogled gotskega bisera v Dvoru več kot na mestu. Marjan Malovrh, lokalni turistični vodič, vas bo tudi v nedeljo, 4. decembra, od 14. do 16. ure popeljal skozi preteklost in zanimivosti dvorske cerkve. Vodenje je brezplačno. Vabljeni!

 

Muzej pošte in telekomunikacij
Tudi v  mesecu decembru vabljeni v Muzej pošte in telekomunikacij. Muzej je odprt od torka do petka in v nedeljo od 10. do 17. ure (zadnji možni vstop ob 16. uri).
V soboto, 3. 12. 2016, na Ta veseli dan kulture bo vstop za obiskovalce muzeja brezplačen.

Javno vodstvo po muzejskih zbirkah je za upokojence organizirano: 2., 9., 16., 23. in 30. 12. 2016 ob 13. uri. Počitniške muzejske delavnice: 27., 28., 29. in 30. 12. 2016 od 10. do 13. ure. Vabljeni! Več info: www.tms.si.

 

Poroka v romantični Polhograjski graščini, le korak iz Ljubljane

Ljubezen ne izbira časa, pride. Če razmišljata, da bi obrnila nov list na vajini skupni poti, vaju vabimo v objem zelenih polhograjskih Dolomitov, stran od mestnega vrveža in gneče. Potrudili se bomo, da bo vajin dan ostal v najlepših spominih. Pokličita nas, še bolj pa bomo veseli vajinega obiska.

 

Spremljajte nas, pišite ali pokličite, za vas smo na voljo:

Polhograjska graščina

T: 031 776 259
E: info@grad-polhovgradec.si

www.grad-polhovgradec.si

Spremljajte nas tudi na FB-strani Polhograjska graščina

Pripravile: Ana Oblak, Nina Slana, Ajda Kozjek, Julija Buh

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!