Oceni objavo

Dogodki in novosti v decembru

Do konca leta in v začetku novega leta bomo odprti vse dni v tednu od 10:00 do 16:00. V pritličju graščine je sedaj na razpolago kopico novih lokalnih izdelkov, ki jih lahko podarite za darilo. V graščini in na naši spletni strani lahko rezervirate zanimiva lokalna doživetja, ki jih ponuja naš okoliš – električna kolesa, delavnico izdelave fresk, delavnico peke kruha, rezbarsko delavnici in še več! Ob prihajajočih praznikih vam želimo vse dobro, predvsem pa veliko zdravja, miru in notranje sreče.


Polhov doživljajski park
Polhov doživljajski park je zasnovan tako, da skozi preplet pravljičnega in resničnega sveta ustvarja doživetja, ki otroke spodbujajo h gibanju v naravi in jih na nevsiljiv način učijo o naravi in kulturi Polhovega Gradca. Spodbujajo jih k lastnemu razmišljanju in razvijanju odnosa do narave ter budijo njihovo domišljijo in ustvarjalnost. Vrhunsko doživetje za družine z otroki! Park si deloma deli pot z Blagajevo tematsko potjo, ki poleg zgodovinskih poudarkov obravnava tudi prisotne naravne znameniti. Polhov doživljajski park je odprt vse dni v tednu 10:00–16:00 vstopnice lahko kupite v graščini.
V januarju, točneje 15. 1. ob 17h, lahko doživite prav posebno doživetje! Podajte se na nočno dogodivščino v Polhovem doživljajskem parku, opremljeni z lučkami ob spremstvu interpretativnega vodnika! Sledite naši Facebook strani za več informacij.


Dvorska cerkev
Pridružite se nam na ogledu najlepšega primera pozne gotike na Slovenskem – dvorske cerkve sv. Petra v Dvoru pri Polhovem Gradcu, ki bo v nedeljo, 2. januarja, od 16. do 18. ure. Vodenje je brezplačno. Z vami bo Marjan Malovrh.


Poroka v Polhograjski graščini
V romantični Polhograjski graščini lahko sklenete poročno zaobljubo. V mrzlih mesecih je na razpolago poročna dvorana. Uradne ure za poroke so ob sredah med 12. in 17. uro, vendar le ob predhodni najavi.
Glede na epidemiološke ukrepe in negotovih okoliščin obiskovalce prosimo, da upoštevajo navodila in ukrepe. Prav tako si organizatorji navedenih dogodkov pridržujejo pravico, da bodo dogodki odpovedani oziroma prilagojeni veljavnim odlokom.


Grajska knjižnica Polhov Gradec

V Knjižnici Polhov Gradec vam želimo dober začetek 2022; naj vas obdajajo zdravje, varnost in dobra družba! Še vedno zbiramo vaše predloge za dodatno knjižno in neknjižno gradivo.
Vljudno opozarjamo, da smo v skladu z navodili dolžni preverjati PCT pogoje in cenjene obiskovalce prosimo za razumevanje.


Delovni čas: četrtek 17:00–19:00, sobota 10:00–12:00
Pišite, pokličite, spremljajte, za vas smo na voljo:
T: 031 776 259
E: info@grad-polhovgradec.si
www.grad-polhovgradec.si www.visitpolhovgradec.si
Spremljajte nas tudi na FB strani Blagajeva dežela, igrivo zaledje Ljubljane in na Instagram profilu Polhograjska graščina.
Pripravili: Bor Bevc, Nina Slana in Roman Vučajnk (za knjižnico)

Oglejte si tudi