Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
25°C
8°C
Oceni objavo

Dogodki in novosti DECEMBRA

Prihaja najbolj praznični del leta. Čas, ko se imamo najlepše in se spomnimo na vse, ki jih imamo radi. Pa naj ne bodo decembrski dnevi namenjeni tekanju od trgovine do trgovine, podarimo si predvsem čas in pozornost. Družini, prijateljem, tistim, ki jih že dolgo nismo videli. To je lahko največje darilo. Naj vas s to željo povabimo, da se srečamo na že 20. tradicionalnem Miklavževem sejmu. Tudi tukaj se lahko srečamo in si zaželimo vse lepo, zraven pa izkoristimo lepo priložnost za nakup domačih dobrot, izdelkov in drobnih pozornosti. Vabljeni na slavnostni začetek veselega, iskrenega in čarobnega decembra v grajski park.


Miklavžev sejem 2018
Tudi letos bo tradicionalni Miklavžev sejem v Polhograjski graščini. Ker obeležujemo 20. obletnico sejma v Polhovem Gradcu, pripravljamo še posebej bogat spremljevalni program. Obiskovalci boste lahko kupili izdelke domačih in okoliških ponudnikov. V petek, 30. novembra, ob 17. uri vabljeni na čarobni prižig lučk v parku in odprtje Miklavževega sejma. V soboto, 1., in v nedeljo, 2. decembra, pa vas vabimo, da nas obiščete od 10. do 18. ure na Miklavževem sejmu.

 

Polhov doživljajski park
Vabljeni v Polhov doživljajski park, kjer boste polhu pomagali najti novi dom in se naučili veliko zanimivih reči o njegovih prijateljih. Odpiralne čase preverite na spletni strani www.grad-polhovgradec.si/polhov-dozivljajski-park ali visitpolhovgradec.si/prireditve, na FB-strani Polhograjska graščina ali Instagram profilu Polhograjska graščina.

Voden ogled dvorske cerkve
V nedeljo, 2. decembra, od 14. do 16. ure vabljeni na brezplačno vodenje po dvorski cerkvi sv. Petra, ki velja za eno najlepših cerkva pozne gotike pri nas. V notranjosti si lahko ogledate lesen strop, ki z okrasom posnema gotsko obokanje, renesančno oblikovana kamnita baldahina ter reliefno okrašene empore, na katerih je ob obredih sedela gosposka. Vodil bo vodnik Marjan Malovrh.

Mozartovi dnevi
Festival ljubiteljev klasične glasbe se v graščini nadaljuje, 23. decembra ob 17. uri vabljeni na Mozartove družinske dneve.

Poroka v romantični Polhograjski graščini, le korak iz Ljubljane
Se želita poročiti v grajskem parku, ki ga obdajajo okoliški hribi, v zelenem okolju, stran od mestnega vrveža in gneče? Vabimo vaju, da svojo ljubezen potrdita v objemu Polhograjske graščine. Možen je dogovor za cerkveni obred v  župnijski cerkvi Marijinega rojstva ali znameniti gotski cerkvi sv. Petra v Dvoru. Termini porok se usklajujejo glede na prvo prijavo para za posamezno soboto. Pokličita nas, veseli bomo vajinega obiska. 

 

Čaj z grofom Blagajem
Čajanke izvajamo ob petkih popoldan. Obvezna je predhodna najava.

 

GRAJSKA knjižnica Polhov Gradec

Vrata grajske knjižnice so odprta vsak četrtek od 17. do 19.  ure in v soboto od 10. do 12. ure.  Vabljeni, da si v knjižnici izberete knjigo za krajšanje dolgih večerov, ki prihajajo. V knjižnici velja članarina Mestne knjižnice Ljubljana, zato vabljeni tudi vsi člani MKL, ki obiskujete ostale enote. V knjižnici je na voljo veliko literature, ki je priporočena za domača branja (za osnovne in srednje šole) in bralne značke, zato vabljeni tudi šolarji in dijaki. Članarine za mlade do 18. leta ni.

 

URE PRAVLJIC

Otroci! Z urami pravljic nadaljujemo 29. novembra ob 16.30. Po pravljici bomo skupaj okrasili knjižnico in jo pripravili na praznični čas. Lepo vabljeni otroci od četrtega do desetega leta, pa tudi vsi drugi, ki radi poslušate pravljice. Decembra ure pravljic ne bo, vidimo se zopet 31. januarja.

  

Pišite, pokličite, spremljajte, za vas smo na voljo:

T: 031 776 259
E: info@grad-polhovgradec.si
www.grad-polhovgradec.si    
www.visitpolhovgradec.si
Spremljajte nas tudi na FB in Instagramu: Polhograjska graščina.

Pripravile: Julija Buh, Ana Oblak, Nina Slana

 

Oglejte si tudi