Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
2°C
-3°C
JUTRI
2°C
-4°C
Deli
2947

Pobeg s kolesom za dober namen

V soboto 24. Junija se je v Horjulu začela v organizaciji KK Zapravljivček Horjul najbolj nenavadna kolesarska prireditev - »Pobeg s kolesom 2017« je že tretjo leto sinonim za dober namen in donacije.  Voditelj prireditve in tudi sam udeleženec tega nenavadnega maratona  Grega Čepon je zbranih  95 kolesarjev na startu na parkirišču tovarne Metrel sredi Horjula opozoril na prometno varnost, saj v celoti asfaltirana trasa 129 km dolgega maratona poteka po javnih cestah, pa tudi na prvi postanek z okrepčili v Gorenji vasi in na previdnost zaradi lokalne prireditve v Škofji Loki. Srečno in predvsem varno pot je zaželel vsem udeležencem tudi Nace kot vodja rediteljev na motorjih. Prava paša za oči pa je bil nastop horjulskih mažuretk ob spremljavi pihalnega orkestra Vrhnika, kjer piha v klarinet tudi organizator maratona Grega Čepon! Da je imela prireditev večjo težo pa je poskrbel pozdravni nagovor horjulskega župana Janka Prebil.

Trasa maratona je tradicionalna
Za skupno 150 kolesarjev (55 se jih je pridružilo še na vmesnih vstopnih točkah) je bila pot dolga 129 km in je premagala tri večje vzpone, upoštevaje vse posamezne vzpone in spuste pa so kolesarji premagali kar 2334 m višinske razlike! Trasa poti: Horjul > Suhi Dol > Gorenja vas > Škofja Loka > Kranj > Jamnik > Zgornja Lipnica > Lesce > Zgornje Gorje > Zgornja Radovna > Mojstrana > Kranjska Gora > Planica, kjer je bila končna pogostitev z golažem in podelitev medalj vsem udeležencem in nagrad - maraton ni bil tekmovalne narave, a so organizatorji vseeno podelili tri nagrade in sicer najmlajšemu 14-letnemu udeležencu, najstarejšemu 67-letnemu Nande Vičič in pa najvztrajnejšemu Žigi Marolt, ki je na poti kar petkrat menjal predrto zračnico zaradi razpoke v kolesarskem plašču!

Zakaj pobeg?
Marca 2005 je takrat 16. letni fant Grega Čepon svojim staršem napisal poslovilno pismo, nabasal nahrbtnik in s kolesom pobegnil v Kranjsko Goro, kjer si je naslednji dan ogledal finale smučarskih poletov v Planici. Policisti so ga izsledili po dveh dneh iskanja, ko je pobegnil iz ene od tamkajšnjih picerij, potem, ko je bila njegova bančna kartica zavrnjena. In l. 2015 je ta fant organiziral po isti trasi kot svoj pobeg danes tradicionalno kolesarsko prireditev, ki je od samega začetka dobrodelna, zbrana finančna sredstva so namenili otrokom, tokratni 3. pobeg s kolesom pa zbira sredstva za obnovo stanovanja Primoža, ki je zaradi prometne nesreče hrom od lanske jeseni.

Prihodnost je v projektih
Grega Čepon sodeluje preko poletja kot glasbenik v 15-ih predstavah poletnega gledališča Studenec (v istoimenski vasi med Krtino in Moravčami, kjer je gledališče na prostem s pomično streho kapacitete 1000 sedežev), v začetku septembra pa ima namen v 24-ih urah prekolesariti 540 km od Horjula do Sarajeva! In za trening, priprave, bo preko poletja prekolesaril okoli 2000 km in obiskal vse donatorje, ki so podprli dobrodelno prireditev Pobeg s kolesom preko spletne platforme Adrifund.
Dokler imamo v svojih vrstah Slovenci tako prizadevne in dobrovoljne posameznike, se nam za prihodnost res ni bati, srečno Grega na kolesu in v življenju.

Več informacij:  http://pobegskolesom.si/

Sebastjan Vehar

ZAHVALA

Video produkcija Close Captured, Petrol, BMC Avtodeli, Eksplicit, Salkon, Kovinos, Metrel, Mass, Prigo, mesarstvo Perešuti, Ewopharma, Janez Trček, Valentin Čepon, Tone Zdešar, obenem pa bi se radi zahvalili tudi vsem ostalim sponzorjem in donatorjem, ki so omogočili, da je prireditev tako dobro uspela.
Grega Čepon

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij