Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
4°C
-1°C
JUTRI
4°C
-5°C
Deli
7402

Po evropski rekord na Češko

Lucija Slovša, ki šele slabo leto tekmuje v dvigovanju uteži oziroma "powerliftingu" je septembra na Češkem v mrtvem dvigu v svoji kategoriji dvignila 142,5 kilograma in dosegla evropski rekord.

Spomnimo se besed Lucije Slovša, ki je v intervjuju za poletno številko Našega časopisa lansko leto na vprašanje o izzivih za prihodnost dejala: "Septembra je GPC svetovno prvenstvo na Češkem in počasi se pripravljam na to tekmovanje. Za mrtvi dvig, kjer sem najmočnejša, mi manjka samo 10 kilogramov, da podrem evropski rekord in to si želim doseči. Tja grem, da to podrem." In res je bilo tako. Dekle je vse poletje pridno treniralo, se odpovedovalo poletnim skušnjavam ter življenje usmerilo v dosego zastavljenega cilja.

14. septembra je na Češkem potekalo svetovno prvenstvo v dvigovanju uteži. Gre za šport, pri katerem se tekmovalci merijo v treh dvigih, zato ga imenujemo tudi triatlon moči. Gre za dvig iz počepa, potisk s prsi in mrtvi dvig. Vsak dvig preverja športnikovo maksimalno moč na drugem področju. Vsak tekmovalec ima tri poizkuse za vsak dvig. Zmagovalci pa se določajo po kategorijah, in sicer glede na kilograme in leta. Lucija je bila na svetovnem prvenstvu prvič, skupno pa je bila ta tekma njena tretja. Tudi zato ji je bilo nekoliko lažje, a hkrati težko. Potovanje na Češko je bilo po njenih besedah naporno, pritisk je bil močan in vse je prispevalo k delni utrujenosti. A želja je bila dovolj močna, da ji je v kategoriji do 56 kilogramov in 23 let z dvigom 142,5 kilograma v mrtvem dvigu uspelo podreti evropski rekord (140 kg).

Do državnega tekmovanja si Lucija Slovša želi vzdrževati formo, potem pa bodo treningi postali ponovno ciljno usmerjeni v evropsko tekmovanje, ki bo konec maja v Franciji in kamor gre z odločitvijo, da evropski rekord še izboljša. Življenjski ritem, ki združuje treninge, študij in zasebno življenje, pa bo odslej nekoliko enostavnejši, saj ima prostor za trening tako rekoč pred vrati. S fantom Rokom sta septembra na Vrhniki namreč odprla nov vadbeni center Jeklarna, o katerem lahko več izveste na vrhniških straneh Našega Časopisa.


Besedilo in fotografija: Nadja Prosen Verbič

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!