Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Nogometno igralni dan na Dobrovi

15. januar 2023, Dobrova. Zimsko megleno nedeljsko jutro ni obetalo nič posebnega, dokler se trenerji niso pripeljali pred športno dvorano na Dobrovi, kjer pa sta se pred vhodom že slišala otroški smeh in razigranost. Otroci so že nestrpno čakali, da vstopijo, saj so bili povabljeni na nogometno igralni dan, kar je pomenilo nekaj poligonov za športno igro in veliko nogometnih tekem za užitek.

Trenerji in drugi zaposleni pri športnem društvu Junior so se odločili, da otrokom iz skupin vrtec in 1. razred iz Polhovega Gradca, Dobrove, Notranjih Goric, Brezovice in Preserij popestrijo dan s športnimi aktivnostmi. Kar šestdeset otrok se je odzvalo vabilu in še preden so se lahko v garderobi preoblekli, so vsi dobili enake majice, kar je naredilo vzdušje še bolj vznemirljivo. Šest skupin po deset otrok je dobilo poznanega trenerja, se skupaj odpravilo na igralno površino in dogodek se je lahko pričel. Otroci so poligone vzeli zelo resno in na ta način razvijali različna znanja, pri nogometni igri pa so zabijali gole enega za drugim in se tako veselili svojega ali prijateljevega uspeha. Vsaka skupina je zamenjala šest igralnih površin in tako sta dve uri različnih aktivnosti zelo hitro minili. Na koncu smo razdeljeno športno dvorano spremenili v tri večje površine, kjer so otroci lahko igrali nogomet, igralci pa so se pri igri menjali. Glavni trener je piskal konec igralnega časa in tako smo vsi ob bučnem aplavzu staršev s tribun vedeli, da so uživali tudi oni in da smo vsi skupaj ustvarili lep dogodek. Otrokom pa bo dogodek ostal še v posebej lepem spominu, saj je na koncu vsak prejel tudi pravo nogometno žogo.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem staršem, ki pridno vozite otroke na nogometne treninge in jim s tem omogočate, da razvijajo motorične sposobnosti, pripadnost skupini in ljubezen do nogometa. Posebna zahvala tudi vsem trenerjem in ostalim prisotnim, ki so pomagali, da je dogodek popolnoma uspel.



Avtor besedila in slik: Jerica Kreft



Oglejte si tudi