Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
24°C
11°C
JUTRI
24°C
13°C
Deli
3746

Moški balinarski turnir

Sončna avgustovska sobota, 4. avgusta, nas je pozdravila na balinišču Balinarskega kluba Blagajana v osrčju Polhovega Gradca. Balinarska sekcija DU Polhov Gradec pod vodstvom Janeza Novaka je pripravila turnir moških ekip 3 + 1. Turnirja se je udeležilo osem ekip iz sosednjih društev.
Za dobro in sladko jutro smo poskrbele balinarke, saj smo z veseljem spekle pecivo za tekmovalce. Po kavici je bil na vrsti zbor vseh ekip in pozdrav vsem navzočim. Najprej je tekmovalce pozdravil vodja balinarske sekcije Janez Novak in jim zaželel dobro igro in počutje. Potem se je pozdravom pridružila predsednica DU Polhov Gradec, Cecilija Jarc. Pozdravom se je pridružil tudi podžupan občine Dobrova - Polhov Gradec Franci Rejec, ki je svoj pozdrav zaključil z besedami: "Zmaga naj najboljša ekipa!" Kot zadnja je pozdravila tekmovalce sodnica Jelka Železnikar in takoj začela s pravili tekmovanja. Tako se je turnir začel. Sonce nas je močno grelo, zato smo bili še posebej hvaležni smrekam ob balinišču, ki so nam zagotovile naravno senco. Za dobro kosilo je poskrbel kuharski mojster Miha Jarc iz Planner Tim. Junija smo imeli že ženski balinarski turnir 3 + 1. Udeležilo se ga je dvanajst ekip. Osvojile smo tretje mesto. Prav zato smo močno navijale za naše fante, da bi tudi njim uspelo osvojiti kakšen pokal. Res je domači teren, ampak na turnirjih se prav takrat radi pokali odkotalijo drugam. Bile smo vesele, saj so ga tudi fantje osvojili.


Rezultati so bili naslednji:
1. mesto – ekipa DU Ig
2. mesto – ekipa DU BK Zarja
3. mesto – ekipa DU Polhov Gradec
4. mesto – ekipa DU Vrhnika
Najboljši bližalec turnirja: Franci Širok, DU Dragomer

Septembra nas čaka še turnir ONA-ON, ki ga vedno organiziramo ob zaključku turnirjev. Balinarska krogla je okrogla in sreča se deli. To vedo vsi tekmovalci, saj radi rečemo: "Poskrbimo za svoje zdravje. Zdrav duh v zdravem telesu! Srečni smo, da se tekem lahko udeležujemo!" 
Prihaja jesen, ki nam bo počasi odprla vrata v zimski čas. Takrat bomo pridno trenirali v Ljubljani, v ogrevani dvorani BK Zarja. Enkrat tedensko bomo trenirali, enkrat tedensko pa tekmovali v zimski ligi, ki jo organizira BK Zarja. Zimskih aktivnosti v Ljubljani se udeležujeta ženska in moška ekipa.

Za DU Cecilija Jarc

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi