Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Kalista Vidmar zopet posegla po zvezdah

Kalista Vidmar je študentka prvega letnika Pravne fakultete v Ljubljani in že 8 let intenzivno trenira standardne in latinsko ameriške plese v Plesnem klubu Bolero. Na svoji plesni poti je tekmovala v paru, zaradi pomanjkanja plesalcev pa se je odločila, da bo tekmovala tudi v disciplini Standard in Latin Solo. Na različnih tekmovanjih v Sloveniji in tujini je dosegla zelo lepe rezultate. Najbolj ponosna je, da je bila v disciplini Standard in Latin do sedaj že 10-krat državna prvakinja in enkrat državna podprvakinja. Zadnje državno prvenstvo v Standardu se je odvijalo 16. marca 2024 v Zagradcu, kjer je ponovno postala državna prvakinja v članski kategoriji Solo.
Ker je ples njena velika ljubezen, svoje znanje in izkušnje želi deliti tudi naprej. Poleg študija in treningov je tudi plesna učiteljica za družabne plese v Plesnem klubu Bolero. Na plesni del valete prav letos pripravlja tudi devetošolce v OŠ Polhov Gradec.
Njena največja želja je, da bi postali standardni in latinsko ameriški plesi ponovno bolj zanimivi za mlade, saj je prepričana, da je ples v paru zelo dobra športna aktivnost, ki zahteva kondicijo in disciplino, hkrati pa je za ples v paru potrebno dobro sodelovanje, spoštovanje in pristen odnos obeh plesalcev, kar se v času modernih komunikacijskih naprav žal izgublja. (GT)

 


Oglejte si tudi