Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Državna razstava nemških ovčarjev

Gabrje, 30. september – Člani Kinološkega društva za vzrejo in šolanje nemških ovčarjev Slovenije so tudi letos v športno-rekreacijskem centru Dobrova pripravili državno vzrejno razstavo SLO Sieger 2017, na kateri je sodelovalo 118 psov iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Avstrije in Nemčije.
V zgodnjih jutranjih urah so se v športnem parku v Gabrju zbrali razstavljavci s svojimi štirinožci, obiskovalci in gostje – sodnik Richard Brauch, predsednik KDNOS Alojzij Golob, župan občine Dobrova - Polhov Gradec Franc Setnikar, predsednik Krajevne skupnosti Dobrova Marjan Pograjc in slovenska sodnica ter prevajalka Katja Krajnc. Prav vsi so prijazno pozdravili vse zbrane prijatelje nemškega ovčarja ter jim zaželeli prijeten in uspešen dan v tej zeleni dolini, ki je tudi izredno primeren kraj za sprehode in druge dejavnosti s to živaljo. Po uradnem odprtju, ki ga je opravil predsednik KDNOS Alojzij Golob, je sledil prvi del, v katerem so se odrasli psi, stari več kot 24 mesecev, preizkusili v obrambi oziroma varovanju lastnika ob napadu neznanca. V drugem delu je sledilo glavno ocenjevanje nemških ovčarjev, ki so prvotno in še danes veljajo kot živali za delo, varovanje domovine in človeka. A tokrat je bilo vse zanimanje preusmerjeno na njihovo zunanjo podobo in lastnosti. Sodnika Richard Brauch in Katja Krajnc sta z budnim očesom in strokovnimi komentarji spremljala pse pri teku, odzivu ob strelu, ogledu zobovja, ušes in repa, hoje, barve, vrste dlake in podobnem. V ocenjevalni krog je bilo ta dan privedenih 118 psov iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Avstrije in Nemčije, in sicer so se zvrstili glede na starostno kategorijo. Predstavili so se tako 4-mesečni nemški ovčarji kot veterani, ki so šteli tudi več kot 12 let. Najlepši in najpametnejši nemški ovčarji so za svojo predstavo ob koncu prejeli pokale in praktične nagrade ter številne pohvale in čestitke, ki so za človeku najboljšega prijatelja izrednega pomena. (Rezultati so dostopni na
www.kdnos.si/?p=2165). Pohvalo so si zaslužili tudi vsi organizatorji dogodka, saj so bili gosti z razstavo zelo zadovoljni, tako s čudovitim razstavnim prostorom, urejenostjo, kot tudi s prijaznimi in gostoljubnimi ljudmi, zato ni skrivnost, da se naslednje letu tu spet srečajo.

Nadja Prosen Verbič

Fotografije: npv

 

Oglejte si tudi