Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Srečanje starejših

Pred kratkim, točneje 19. novembra, so se na vabilo Kulturnega društva Črni Vrh na že tradicionalnem srečanju zbrali krajani in krajanke, ki so dopolnili 70 let in več. Prišlo jih je 26, vsak s svojo življenjsko zgodbo, med njimi je bila tudi najstarejša občanka ga. Ivanka Osredkar.

Srečanje se je začelo s sveto mašo, ki jo je za vse starejše daroval župnik Blaž in pri kateri je vsem, ki so to želeli, podelil bolniško maziljenje. Nadaljevali smo v dvorani doma krajanov. V uvodnem govoru sta vse zbrane najprej pozdravila župan občine g. Franc Setnikar in predsednica KS Črni Vrh ga. Tončka Dolenc. Oba sta poudarila pomembnost druženja in sprostitve, še posebej za tiste, ki veliko časa preživijo doma, ter vse zbrane nagovorila, naj naslednjič k druženju spodbudijo tudi vse tiste, ki se srečanja tokrat niso udeležili. V jeseni življenja ljudje potrebujejo druženje, lepo besedo in sočutje. Čas, v katerem živimo, nam vse bolj narekuje, da le medsebojno razumevanje, strpnost in spoštovanje zagotavljajo kakovostno življenje. 
Med zbranimi je bilo tudi nekaj takšnih, ki so praznovali okroglih 80 let. Te smo obdarili s skromnim darilom, v znamenje pozornosti pa je iz rok podpredsednice KD Črni Vrh skromno darilo prejela tudi najstarejša udeleženka srečanja. V kratkem kulturnem programu smo se najprej s posvetilom, ki ga napisal Milan Košir, spomnili vseh umrlih v preteklem letu. Ker pa je Milan tudi pesniško nadarjen, smo prebrali tudi dve njegovi pesmi: Setnica, Setnica, naša Snica in Spomini, praznovanja, godovanja. Mladinski zbor je zapel dve ljudski pesmi, vmes pa so dekleta prebrala še zapis Kaj je pravo prijateljstvo. Za konec je letos na harmoniko zaigral Florjan Dolenec, da so vsi skupaj lažje počakali na zgodnje kosilo, »pohorski pisker«. Preden smo planili po hrani, je župnik Blaž podelil duhovno misel in blagoslovil kosilo. Ob sladkih dobrotah so starejši med druženjem obujali spomine in delili srečne ter tudi nekoliko manj srečne življenjske preizkušnje s svojimi znanci in prijatelji.

Katja Skopec

Oglejte si tudi