Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Srečanje članov, ki štejejo častitljivih 80 let in več

Društvo upokojencev Polhov Gradec je organiziralo srečanje najstarejših članic in članov društva. Ura hitro teče in po letu dni je bil spet čas za prijetno druženje članov, starejših od 80 let. Srečanje je bilo v petek, 26. oktobra, v Pograjskem domu. Letnega srečanja se je udeležila več kot polovica članov, v tem lepem pušeljcu, ki ga radi imenujemo 80+. Članom, ki so se želeli udeležiti srečanja, pa so bili brez prevoza, je prevoz priskrbela komisija za socialno skrbstvo. Srečanja so se udeležili tudi člani te komisije, poverjeniki, predsednica, tajnica in blagajničarka društva.

Vse prisotne je najprej pozdravila predsednica društva  Cecilija Jarc. Vsem je zaželela prijetno druženje, zdravja in lepih trenutkov do naslednjega srečanja. Kajti takega srečanja, nad 80 let, pa res ne gre zamuditi. Tega si lahko prav vsak izmed nas samo želi. Predsednik komisije za socialno skrbstvo Jože Bizjan je tudi pozdravil vse člane in se  jim zahvalil za udeležbo ter jim zaželel dobrega počutja. Povedal je, da ima letos naš pušeljc 80+ prav lepo število in to je 88 članov. Prav lepo je pozdravil in pohvalil, da se je srečanja udeležil predstavnik najlepše številke Ivo Belec, ki je dopolnil je 90 let. Čestitke!

Predsednica društva je obvestila prisotne, da bo pred dobrim kosilom malce kulturnega programa. Član Milan Košir iz Črnega Vrha nas je tudi letos razveselil s svojo novo pesmijo, ki pripoveduje o Plesu na vasi. Pesem, ki jo je z dušo prebrala naša blagajničarka  Milena Pustovrh, nas je ponesla za pol stoletja nazaj. Za izvirno pesem je prejel Milan Košir velik aplavz. Sledila je pesem Ljubezen mamina, ki jo je prebrala  Cecilija Jarc. Pesem je vsem dobro poznana v izvedbi ansambla Franca Flereta. Tajnica društva Irena Šinigoj  pa je prebrala pesem Jesen ihti, ki jo poznamo v izvedbi ansambla Braneta Klavžarja.

Petkovo popoldne se je nadaljevalo ob prijetnem druženju. Malo več pozornosti je bil deležen Ivan Belec, saj smo ponosni, da smo imeli  med nami legendo slovenske kamere. Naš član Lado Nartnik, predsednik komisije za izletništvo in poverjenik je ujel srečnega kamermana kar brez kamere.

 

Za DU Cecilija Jarc

Oglejte si tudi